Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Reprezentace je kompletní, hráči se mohou seznámit s novým trenérem

Praha - Český fotbal začíná novou etapu. Pavel Vrba na svém prvním srazu v roli trenéra národního týmu před středečním přípravným zápasem s Norskem přivítal kompletní tým. Všech osmnáct hráčů je v pořádku. Lehké potíže měl stoper Marek Suchý, který vynechal víkendový duel za Basilej, podle Vrby by ale měl být fit.

Trénink fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Někteří hráči měli o víkendu trošku zdravotní problémy, ale momentálně se cítí všichni dobře. Měli by být ke středečnímu zápasu k dispozici," řekl Vrba.

V pořádku by měl být i Suchý, který vynechal nedělní utkání švýcarské ligy proti Thunu. "Měl trošku problémy. Ale byly to problémy takové, které nejsou dlouhodobé, spíš záležitost jednoho dvou dnů. Marek chtěl přijet a měl by být k dispozici," dodal kouč.

V původní nominaci musel nový český kouč udělat jednu změnu, když zraněného sparťana Ladislava Krejčího nahradil Danielem Pudilem z anglického druholigového Watfordu.

Vrba: Jsem úplně v pohodě

Pro hráče bude nadcházející reprezentační sraz především příležitostí poznat nového trenéra. "Tím, že jsou to dva tréninky a jeden zápas, bude důležité hlavně seznámit se s představami trenéra Vrby, jak by chtěl, aby tým fungoval," zdůraznil gólman Petr Čech.

Vrba před premiérovým srazem nebyl nervózní, i proto jak pozitivně ho vnímá veřejnost a novináři. "Vzhledem k tomu, jak o tom píší média, jsem vůbec nervózní nebyl. Nervozita ze mě spadla v momentě, kdy vidím plakáty po celé Praze, kdy to hrají rádia. Jsem úplně v pohodě," usmál se Vrba.

Pavel Vrba:

"Jak se říká: 'Jak se odrazíte, tak to funguje'. Budeme se snažit, abychom byli spokojeni s tím, co se za ty tři dny stalo. Chceme na to pak navázat i v kvalifikačních utkáních."

S hráči chce být po dobu srazu co nejvíc v kontaktu. "Budeme s nimi mluvit, chceme být s nimi v kontaktu každou minutu, sbírat informace, věnovat se jim. Abychom byli nejen dobře připraveni na středeční zápas, ale hlavně abychom se poznali líp. Abych o těch hráčích zjistil co nejvíc," podotkl Vrba. Plánoval skupinový proslov k týmu i hovořit s jednotlivými hráči.

Trénink nebyl seznamovací

Vrbovi noví svěřenci měli první trénink na Strahově. Předcházelo mu týmové focení, kterého se zúčastnil i zraněný Krejčí. Trénink zabral asi hodinu a půl a vše probíhalo pod dohledem nového Vrbova konzultanta Karla Brücknera, bývalého úspěšného reprezentačního kouče.

Vrba si první trénink vychutnával. "Bavilo mě to dost, až jsem možná tu tréninkovou jednotku trochu přetáhl," žertoval Vrba. "Když jsem k reprezentaci šel, tak jsem věděl, že dostanu hodně kvalitní a nadstandardní hráče, kterým není potřeba nic zdlouhavě vysvětlovat. To se dnes jenom potvrdilo," dodal kouč.

Ideálním začátkem pod novým trenérem by podle Čecha bylo samozřejmě domácí vítězství nad Norskem. "Vyhrát první zápas je vždycky dobré pro pohodu, klid i pro nový realizační tým. Dá jim to klid do práce, nikdo se neptá, že jste prohráli a že tenhle hráč hrál špatně... Pro to celkové klima a klid je vždycky lepší, když se začne pozitivním výsledkem," konstatoval Čech. "Trenér má dva dny, aby připravil tým na první zápas, což pro něj nebude úplně jednoduché. Jde hlavně o to, aby se nastavil v uvozovkách 'systém' a aby vše fungovalo, až začne kvalifikace," doplnil jednatřicetiletý brankář.

Přípravný duel s Norskem se bude hrát ve středu v Edenu od 18:30. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články