Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Reprezentace chce proti Ukrajině konečně vyhrát

Praha - Vylepšit souhru a po půlroční pauze si znovu připomenout chuť vítězství. Takový plán mají čeští fotbalisté v úterním přípravném utkání proti Ukrajině. Po sobotní remíze 2:2 ve Skotsku, která reprezentaci přiblížila baráž o mistrovství Evropy, ale nepřinesla definitivní uklidnění fotbalové veřejnosti. Tým nenastoupí na Letné kompletní. Mužstvo opustil z osobních důvodů útočník Baroš a trenér Michal Bílek nemůže počítat ani s některými zraněnými hráči. Přímý přenos utkání sledujte od 19:00 na ČT4 a webu Sportživě.cz.

Trénink české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Bílek slíbil větší ofenzivní snahu, i když ve Skotsku už podle něj byla znát. "Potřebujeme přerušit sérii bez vítězství," připomněl, že jeho svěřenci nevyhráli zápas od březnového souboje s Lichtenštejnskem.

Na Letné se určitě nepředstaví Rosický s Hubníkem, kteří se kvůli zranění neúčastnili pondělního tréninku. I bez zdravotních problémů by tým zřejmě nenastoupil ve stejném složení jako v Glasgowě. Bílek by mohl dát šanci i druhému brankářskému náhradníkovi Drobnému, po dvou nepovedených výkonech bude hledat k Sivokovi druhého stopera místo Rajnocha, v ofenzivě pak zřejmě dostane větší prostor Lafata.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem s Ukrajinou

Bez ohledu na sestavu nečeká tým o mnoho jednodušší zápas než ve Skotsku. Ukrajinci mají díky pořadatelství zajištěnou účast na evropském šampionátu, a tak přípravné zápasy berou velmi vážně, aby získali soutěžní návyky. Navíc podobně jako Češi v poslední době spíše prohrávali a dobrý výsledek už potřebují jako sůl. "Ale mají ve svém středu řadu výborných hráčů, na rozdíl od nás mají více času na hledání ideální sestavy," řekl český kouč.

Blochin: Dobré výsledky přijdou

Jediná letošní ukrajinská výhra se zrodila proti Uzbekistánu (2:0), páteční souboj s Uruguayí (2:3) i předchozí duely se Švédskem (0:1), Francií (1:4) a Itálií (0:2) skončily porážkami. "Doplácejí na to, že nehrají jako tým. Mají výborné individuality, ale nedokážou to prodat," uvedl brankář Jan Laštůvka, který má díky působení v Dněpropetrovsku o ukrajinském fotbale dobré znalosti.

Ukrajinci s sebou nepřivezli zraněného Andreje Ševčenka, který přes svých pětatřicet let stále dokáže být klíčovou postavou národního týmu. Trenér Oleg Blochin měl v pátek potíže se složením týmu i na dalších postech, ale dlouho to vypadalo, že jeho celek zaznamená konečně i dobrý výsledek, protože vedl od první minuty a ještě po poločase. Jenže v závěru nově poskládané jedenáctce došel dech. "Hra se však zlepšila a výsledky přijdou, už brzy," řekl slavný internacionál Blochin před cestou do Prahy.

Ukrajinský trenér Oleg Blochin
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Přestože výsledky zatím nepřicházejí, je rád, že se jeho týmu staví do cesty silné celky. "V takových zápasech se lépe prověří síla hráče i celého týmu. Češi patří přes několik výsledků v poslední době stále mezi nejlepší evropská mužstva. Proto jsem rád, že nás tento duel přivedl do Prahy," prohlásil Blochin, který by prý nejraději hrál kvalifikaci. "To jsou jediné zápasy, v nichž se nejvíce projeví kvality hráčů," dodal kouč.

Ukrajinští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Předpokládané sestavy: Česko: Drobný - Pospěch, Sivok, Kadlec, Pudil - Hübschman - Petržela, Plašil, Pilař - Vacek - Lafata. Ukrajina: Šovkovskij - Butko, Rakickij, Kučer, Ševčuk - Gaj, Timoščuk, Jarmolenko, Kaliničenko - Děvič, Voronin.

Zápas se hraje od 19:00 v pražské Generali Areně na Letné, přímý přenos odvysílá ČT4. Hlavním rozhodčím je slovenský sudí Richard Trutz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články