Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Reprezentace čeká už jen na Plašila, vyřizuje si v Itálii hostování

Praha - Fotbalová reprezentace je před zářijovým kvalifikačním dvojzápasem o postup na mistrovství světa proti Arménii v Itálii téměř kompletní. Na dopoledním tréninku na Strahově chyběl už pouze záložník Jaroslav Plašil, který v italské Catanii vyřizoval záležitosti spojené s hostováním z Bordeaux. Plašil by měl tým doplnit ještě během večera.

Na tréninku už byli i hráči z Liberce a Jablonce Michael Rabušic, Ondřej Kušnír a Ondřej Vaněk, kteří v pondělí večer absolvovali ligovou dohrávku. Dorazili i Rosický, dodatečně nominovaný Daniel Kolář a Libor Kozák, který si vyřizoval přestup z Lazia Řím do Aston Villy.

Fotbalisté absolvovali jednofázový trénink, večer měli i charitativní povinnosti. Zástupcům 46 klubů, které v červnu postihly povodně, předali nejen po dvou vstupenkách na utkání s Arménií, ale především finanční dary v celkové výši dva miliony korun. "Jde o částku, kterou jsme uvolnili z nadace, do které reprezentanti pravidelně přispívají. Jedná se přímo o jejich peníze, jež do fondu dávají ze svých prémií," upřesnil předseda nadace a bývalý reprezentant Karel Poborský.

"Moc si ceníme rozhodnutí hráčů, zvlášť když do toho dali vlastní peníze," řekl předseda TJ Sedlec-Prčice Josef Nádvorník. Peníze od reprezentantů jsou určeny na nejméně postižené kluby. Mezi kluby se střední mírou postižení byla rozhodnutím výkonného výboru FAČR rozdělena suma, kterou poskytla UEFA, tedy téměř 3,8 milionu korun. Nejvíce zasažené kluby na odškodnění čekají. Je závislé na rozhodnutí vlády o úhradě škod po povodních. 

Reprezentace se v pátek v pražském Edenu utká s Arménií, v úterý se představí na hřišti Itálie, vedoucího týmu skupiny B. Češi jsou zatím na třetím místě se ztrátou jednoho bodu na druhé Bulharsko. Na šampionát přímo postoupí vítěz skupiny, tým z druhé pozice bude mít šanci na baráž.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články