Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Řepka si nezahraje pět zápasů

Praha - Českobudějovický fotbalista Tomáš Řepka dostal za protesty a nesportovní chování směrem k rozhodčímu ve víkendovém duelu první ligy s Jabloncem trest na čtyři utkání, další zápas vynechá kvůli čtyřem žlutým kartám. Na podzim tak stihne už jen závěrečné kolo s Mladou Boleslaví. Rozhodla o tom disciplinární komise.

Řepka prohlásil, že čekal vyšší trest. "Málo to není. Myslel jsem si, že podzim už vůbec nestihnu, ale tohle uteče hrozně rychle. Byl jsem zvyklý na horší tresty, třeba když mi vzali kapitána na víc než rok a ještě další věci. Oproti těmto trestům je tohle na pohodu," citoval ho web deníku Sport.

Řepka v Jablonci protestoval proti nařízené penaltě tak vehementně, že mu sudí Pavel Franěk nejprve udělil žlutou kartu a po chvíli také červenou. Do zápisu pak napsal, že Řepka dostal červenou kartu za hrubé nesportovní chování.

Osmatřicetiletému stoperovi dokonce hrozil trest až na půl roku. "V sazebníku je za toto provinění trest na tři zápasy až šest měsíců, takže pan Řepka dostal trest na dolní hranici," řekl sekretář disciplinární komise René Příhoda. "Pro tyto případy máme v klubu připraven disciplinární řád, podle kterého budeme postupovat i v tomto případě. Trenér s realizačním týmem navrhne trest, který potom schválí představenstvo klubu," uvedl mluvčí Českých Budějovic Radim Šupka.

Komise potrestala libereckého záložníka Lukáše Váchu zastavením činnosti na jedno utkání za vyloučení v duelu s Brnem. Čtvrté žluté karty pak vedle Řepky dostali i Radek Šírl z Mladé Boleslavi a Antonín Rosa z Teplic.

V druhé lize se stejně provinili Milan Ujec (Čáslav), Jiří Petrů (Vlašim), Ivan Ciferský (Táborsko), Radek Buchta (Znojmo), Jiří Schubert (Varnsdorf), David Čep (HFK Olomouc), Jan Procházka a Kevin Lafrance (oba Most). Karvinský útočník Aleš Besta dostal pokutu 20 tisíc korun za nesportovní chování, neboť záměrně zahrál rukou, aby dosáhl branky.

Komise odložila rozhodnutí ohledně řádění fanoušků při zápasu Plzně se Spartou, a to kvůli doložení vzniklé škody plzeňským klubem. Totéž se týká utkání Olomouce s Brnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinárka potrestala Tomáše Řepku
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články