Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Řepka se sešel s vedením Budějovic, za Dynamo chce hrát

České Budějovice - Fotbalista Tomáš Řepka se ve čtvrtek sešel s vedením Českých Budějovic kvůli jednání o případném působení v Dynamu. Generální manažer klubu Jiří Kotrba řekl, že osmatřicetiletého stopera, který v prosinci skončil ve Spartě, nabídka těší a má zájem za Budějovice hrát. Obě strany si nyní daly v jednáních krátkou pauzu, jasněji by mělo být do příštího týdne.

Dynamo dosud řešilo případný Řepkův příchod s jeho agentem Pavlem Paskou, ve čtvrtek se však zástupci jihočeského klubu poprvé sešli i s fotbalistou. "Tomáš si nás vyslechl a řekl, že ho naše nabídka těší. Neměli jsme jediný náznak, že by u nás nechtěl hrát," řekl Kotrba.

Obě strany se dohodly, že si dají krátkou pauzu. "Momentálně se nějak shodujeme na podmínkách. Dali jsme si kratičký time out, abychom zvážili všechny podmínky a rozhodli se, co dál. Řekli jsme si navzájem s Tomášem naše představy a dohodli se, že si v krátké době dáme vědět," uvedl Kotrba.

Řepkovo angažování podle něj musí projednat akcionáři klubu. "Máme určitá pravidla. Samozřejmě o takhle významných přestupech nerozhoduje manažer a předseda představenstva, o takových přestupech musí rozhodnout většina akcionářů," poznamenal Kotrba. Jasněji o tom, zda bude Řepka na jihu Čech působit, by podle něj mělo být do příštího týdne.

Dynamo je nyní zřejmě nejvážnějším uchazečem o stoperovy služby. Poté, co Řepku neangažovala mistrovská Plzeň, se spekulovalo o zájmu Mladé Boleslavi, pražské Dukly či Příbrami, ale ani jeden z těchto klubů o něj momentálně podle všeho neusiluje.

Řepka by se Jihočechům hodil. Trenéra Františka Cipra totiž na začátku přípravy trápí zranění několika obránců. I proto se v minulých dnech nechal slyšet, že by bývalou sparťanskou ikonu v týmu rád přivítal.

Zástupci Dynama hovořili také s Jaroslavem Černým

Dvaatřicetiletý záložník Černý dal na konci prosince výpověď v tureckém Ankaragücü, kde nedostával výplatu, a momentálně si hledá nové angažmá. Na jihu Čech zažil povedené období v letech 2006 a 2007, pak odešel do Slavie. "Bavili jsme se o téhle variantě, ale v létě jsme si nějakým způsobem stanovili další strategii klubu. Chceme více zapracovávat mladší hráče. Tomášovi i Jardovi je přes třicet let, takže více než jednoho z nich bychom neangažovali," uvedl Kotrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce mluvčího Dynama Radima Šupky
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články