Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Řepka na 90 procent zamíří do Příbrami

Příbram – Tomáš Řepka pravděpodobně odejde z pražské Sparty. Sedmatřicetiletý stoper začal jednat o svém přestupu s majitelem příbramského klubu Jaroslavem Starkou. Ten oznámil, že přestup je na 90 procent jistý. Zbylých deset procent může překlenout jednání Starky s vedením Sparty, které je naplánováno na pondělí. 

Ilustrační foto

Bývalý kapitán Sparty Tomáš Řepka je nespokojen s poklesem svého postavení v týmu. Na jaře přišel o kapitánskou pásku i místo v sestavě, v létě jeho situaci ještě zhoršily zdravotní problémy. K jednáním o přestupu do Příbrami se ale zatím nechtěl vyjádřit.

Naopak Jaroslav Starka se vyjádřil už několikrát, v pátek oznámil, že tým sehnal dost peněz, aby si mohl zkušeného hráče dovolit, dnes dodal, že je přestup téměř jistý. "Obě strany jsou na 90 procent domluveny a bude se to dotahovat v pondělí mezi kluby," řekl Starka po poledním jednání s Řepkou.

Protože Sparta v posledních měsících na Řepku už příliš nespoléhá, prohlásil její personální ředitel Jakub Otava, že jeho odchod je možný. "Pokud se dohodne on i kluby, bránit mu nebudeme," řekl Otava deníku Právo.

Řepka, který má na kontě 46 startů za reprezentaci, působí ve Spartě od ledna 2006, kdy přišel z West Hamu United. V posledních měsících se přestal objevovat v základní sestavě letenského týmu, proto se začalo spekulovat o jeho přestupu. Už se o něj zajímal Jablonec a také pražská Dukla, nakonec se ale ukázalo, že jsou hráčovy finanční nároky příliš vysoké.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články