Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Řepka funkcionářem – jako sportovní manažer se pokusí zachránit Most

Most - Fotbalový obránce Tomáš Řepka bude sportovním manažerem druholigového Mostu. Devětatřicetiletý bývalý reprezentant do loňského podzimu hrál za Dynamo České Budějovice, nyní ho čeká premiéra v roli funkcionáře. V tuto chvíli není jasné, jestli to znamená konec jeho hráčské kariéry. S Mostem se zatím dohodl na spolupráci do konce sezony.

Tomáš Řepka sportovním manažerem Baníku Most
zdroj: FK Baník Most (Facebook)

Předposlední celek druhé ligy si od Řepky slibuje, že mu pomůže k záchraně. "Tomáše jsme oslovili kvůli jeho velkým zkušenostem. Rád by si vyzkoušel novou roli. Zatím nepočítáme s tím, že by za nás i hrál, ale jedno anglické přísloví zní: Nikdy neříkej nikdy," řekl mluvčí mosteckého klubu Vladimír Hron.

Baník, který ztrácí na nesestupové příčky dva body, také vyměnil trenéra. Dosavadního kouče Michala Zacha nahradil Zbyněk Busta. Šestačtyřicetiletý trenér vedl v minulosti v nejvyšší soutěži Bohemians 1905, než ho v dubnu 2008 vystřídal právě Zach.

Řepka má pomoci i přípravce

S Řepkou se vedení severočeského klubu dohodlo na spolupráci do konce ročníku. "Pak se uvidí jak dál. Přichází do klubu na přátelské bázi, čili je to hodně o vazbách a on sám například finanční záležitosti momentálně neřeší, protože chce vyzkoušet něco nového ve fotbale," uvedl Hron. Mostečtí by zkušeného obránce rádi využili nejen pro současný A-tým. "Počítá se i s tím, že nějakým způsobem pomůže i se sportovní akademií. Tam se u Tomáše vidí asi největší přínos. Své zkušenosti může předávat prvnímu mužstvu i přípravce," vysvětlil Hron.

Řepka skončil v Českých Budějovicích po podzimní části sezony. Jihočeský klub mu vypověděl k 31. prosinci 2012 smlouvu, což potvrdila i arbitrážní komise Fotbalové asociace ČR. Hráč se však proti rozhodnutí odvolal a domáhá se dodržení kontraktu do konce této sezony.

O angažování Řepky, jenž několikrát uvedl, že by v hráčské kariéře ještě rád pokračoval, uvažovali v Jihlavě, ale nakonec od tohoto záměru upustili. O řízného stopera se zajímaly také druholigové Pardubice a Bohemians Praha či divizní Dobrovice.

Bývalý obránce Ostravy, pražské Sparty, Fiorentiny a West Hamu odehrál v první lize 316 zápasů a vstřelil 12 branek. Za národní tým nastoupil k 46 utkáním a zaznamenal jeden gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články