Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Řepka dostal od Sparty pokutu za porušení řádu

Praha - Vedení fotbalové Sparty Praha potrestalo obránce Tomáše Řepku pokutou za porušení disciplinárního řádu klubu. Jde o důsledek aféry, již odstartoval článek v bulvárním deníku Aha!, podle kterého se Řepka tři dny před dnešním ligovým zápasem s Plzní opil. Klíčový hráč Sparty konzumaci alkoholu popřel. "Jednali jsme o tom a stejně jako v jiných situacích jsme reagovali na základě našeho vnitřního disciplinárního řádu," prohlásil trenér Jozef Chovanec. Výši pokuty však neuvedl. "Je to interní záležitost. Nemůžeme to zveřejnit i kvůli smlouvám s hráči," dodal.

Pokutu prý dostali i Erich Brabec a Jiří Kladrubský, kteří byli vyfotografováni, jak na zápase divizního Benešova se Strakonicemi pojídají klobásu. "I to je v našem řádu. Není to tak, že Sparta nic neřeší. Postihujeme podobné prohřešky, ale i taktické chyby a podobně. Náš disciplinární řád na to myslí," uvedl Chovanec.

Podle sparťanského trenéra jde o významné sumy. "Jsou to dost tvrdé tresty. Nejsou to rozhodně malé částky. Odvíjí se od jejich platů," řekl Chovanec, který bude disciplinární prohřešky svých svěřenců projednávat i s představenstvem klubu. "Já jsem udělal nějaké rozhodnutí, ale na zasedání to musím prodiskutovat se svými nadřízenými, kteří tuto situaci budou také řešit," dodal.


Řepka dostal od vedení mistrovského klubu trest podruhé v krátké době. Na konci července ho potkal rovněž nespecifikovaný postih za to, že v utkání se Slováckem plivl na Ladislava Volešáka. Disciplinární komise ČMFS tehdy Řepkovi zastavila soutěžní činnost na tři zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články