Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Řepka do Plzně nepřestoupí. Co na to Budějovice?

Plzeň – Bývalý kapitán fotbalové Sparty Tomáš Řepka Plzeň neposílí. Vedení mistrovské Viktorie se dnes dohodlo, že osmatřicetiletého obránce neangažuje. Řepka byl jednou z možných posil za Davida Bystroně, kterému hrozí trest za pozitivní dopingový nález. O rozhodnutí Plzně informoval tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár. Řepku prý nyní zkusí oslovit České Budějovice.

Plzeň se rozhodla Řepku neangažovat prý především proto, že zkušený obránce v srpnu nastoupil za Spartu v play-off Evropské ligy proti rumunské Vasluii a v únoru by tak v dresu Viktorie nemohl ve stejné soutěži vyrukovat proti Schalke 04. Plzeň se to od UEFA dozvěděla dnes v odpoledních hodinách. "Fakt, že Tomáš nemůže Evropskou ligu hrát, víceméně rozhodl, proč jsme se pro jeho získání nepřiklonili. Jinak jsme byli domluvení, že nás posílí. Ale neměli bychom ho v zápasech, v nichž bychom jej nejvíc potřebovali," uvedl trenér Pavel Vrba.

"Jsou tam i určité mimosportovní argumenty v podobě trochu kontroverzní osobnosti Tomáše, i když jsem ze vzájemného setkání a jednání s ním takového dojmu rozhodně nenabyl," řekl generální manažer Adolf Šádek. Plzeň uvažovala o tom, že Řepku získá na krátkodobou výpomoc do konce sezony; nakonec bude hledat jiné varianty. Šádek Řepku o výsledku jednání Plzeňanů informoval hned po jeho skončení. "Poděkoval jsem mu za korektní jednání a popřál mu hodně štěstí v další kariéře. Tomáš to vzal jako profík, pochopil, že bychom jej nutně potřebovali už proti Schalke," poznamenal Šádek.

Na tahu jsou České Budějovice

Poté, co Řepkovi nevyšly námluvy s Plzní, vstupují na scénu České Budějovice, které o bývalého sparťana také mají zájem. Vedení Dynama už oslovilo Řepkova agenta Pavla Pasku. "My bychom o něj každopádně zájem měli. Myslím, že jsme schopni splnit jeho finanční požadavky, druhá věc ale je, že chce co nejkratší dojíždění a navíc nejsme sami, kdo má o něj zájem," uvedl tiskový mluvčí Dynama Radim Šupka.

Trenér Jihočechů František Cipro by také Řepku uvítal. "Jako každému týmu v lize i nám by Tomáš pomohl. Navíc máme teď v obraně velké problémy se zraněnými hráči, takže by se nám určitě hodil. Jeho přítomnost by nám pomohla nejen na hřišti, ale i v kabině. Tomáš je velký sparťan, já jsem působil u konkurenční Slavie, ale s tím by problém určitě nebyl," dodal Cipro. Řepka prý je také v hledáčku Mladé Boleslavi a pražské Dukly.

Přijde do Plzně Zápotočný?

Podle Deníku Sport má Plzeň spadeno na Tomáše Zápotočného. Obránce Sparty sice na podzim nastupoval v základní sestavě, na Letné by se však případnému jednání o přestupu nebránili.

Plzeňský tým oproti podzimní části sezony doznal několika změn. V přípravě vedle Bystroně nebyl ani záložník Petr Jiráček, který přestoupil do Wolfsburgu. Na tréninku aktuálně třetího týmu ligy naopak nechyběl další reprezentant a středopolař Václav Pilař. Ten je ve Viktorii na ročním hostování z Hradce Králové, ale také v jeho případě se mluví o odchodu do Wolfsburgu. Pilař je ale zatím v Plzni.

Vrba také přivítal dvě nové akvizice. Záložník Tomáš Berger, který do Plzně přišel na půlroční hostování s opcí z pražské Dukly, hned vyrazil na trénink. Útočník Tomáš Wágner z Příbrami se odebral na kondiční testy, které už má za sebou většina plzeňského týmu.

Plzeň odstartuje do jarní části sezony 16. února, kdy v prvním utkání play-off Evropské ligy přivítá Schalke. Jestli to bude na zrekonstruovaném domácím stadionu, se rozhodne 12. ledna po inspekci zástupců UEFA přímo ve Štruncových sadech.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka do Plzně nepřestoupí
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články