Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Remíza Slavie nás motivovala, přiznal Hořava. Plzeň je zpátky v čele ligy

Karviná ‒ Gól Tomáše Hořavy vrátil fotbalisty Plzně zpátky do čela tabulky. Záložník Viktorie rozhodl svou trefou v 89. minutě utkání v Karviné a Západočeši se tak znovu dostali o bod před Slavii, která ztratila body za remízu v Liberci.

Tomáš Hořava
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Plzeň výhru na půdě nováčka honila na poslední chvíli. Ještě sedm minut před koncem prohrávala 1:2. "Za stavu 0:1 jsme ještě měli hodně času a věřili jsme si. Ale když jsme dostali gól kolem té osmdesáté minuty, to byla studená sprcha. Ale musím pochválit Ivanschitze, dal skvělý gól na 2:2, a nakonec jsme to otočili," řekl Hořava.

Olomoucký odchovanec nedával rozhodující gól ze snadné pozice. Skákavý míč však trefil volejem z šestnácti metrů křížně přes několik hráčů přesně k tyči. "Snažím se tyhle voleje trénovat. Celkem jsem si na to věřil. Soustředil jsem se, abych to dobře trefil. Pěkně jsem to trefil k tyči," řekl Hořava.

Karvinští sice divoce gestikulovali, že se jednalo o ofsajd, ale podle videozáznamu sporné situace tomu tak patrně nebylo.

Hořava měl radost, že Plzeň po pěti zápasech dokázala vstřelit více než jeden gól. "Krom tří gólů jsme ale odehráli i dobrý zápas. Věděli jsme, že to tady bude těžké utkání, a to se potvrdilo, ale zvládli jsme to," řekl Hořava.

Plzeň ani po vyrovnávacím gólu nebyla smířena s remízou. Zakolísání Slavie chtěla naplno využít. "Motivovalo nás to, ale musíme se soustředit sami na sebe. Měli jsme ve hře nějaké problémy, ale odpověděli jsme na to. Hráli jsme slušný fotbal, hodně jsme kombinovali, dostávali se i do šancí. Dostali jsme se zpátky do čela, to je pro nás hrozně důležité. Po Slavii jsme vyhráli tři zápasy, teď můžeme být spokojeni," řekl Hořava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články