Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rekordní změny v kádru Slavie. Nezůstane kámen na kameni

Praha - Kádr fotbalové Slavie projde v letní pauze výraznou proměnou. Novou posilou se stal levý záložník Adam Hloušek, který s mistrovským klubem podepsal čtyřletý kontrakt. Vítězný tým ligy dnes odjel na kondiční soustředění do Krkonoš bez Aleše Besty, Františka Dřížďala, Amadoua Cissého, Rolanda Šikliče a Goceho Toleského, kteří dostali od vedení klubu souhlas k hledání nového angažmá. Kádr již opustil Dušan Švento, který přestoupil do Salcburku, na předčasném ukončení smlouvy se vedení týmu dohodlo s kapitánem Erichem Brabcem, s nímž překvapivě přestal počítat trenér Karel Jarolím.

Z hostování v Liberci se do Slavie nevrátí Theo Gebre Selassie, protože Slovan na něj uplatnil opci. Hostování skončilo Michalu Vorlovi a Martinu Abrahamovi, kteří si budou hledat nové angažmá. Brankář Jakub Diviš by měl odejít na hostování do Prešova.

Slavia "vyfoukla" Hlouška Francouzům

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia zažívá masové změny týmu

Tomáš Jablonský s Janem Kovaříkem zamířili do Jablonce, odkud Slavia získala reprezentanta do 21 let Adama Hlouška. Ten dal pražskému klubu přednost před nabídkami ze St. Etienne a německých klubů. "Rozhodli jsme s mým manažerem preferovat sportovní směr, a ne ekonomickou stránku," uvedl odchovanec semilského fotbalu Hloušek.

Ředitel Slavie Petr Doležal Hlouška označil za perspektivního hráče, kterého sledovali téměř rok a půl. Podmínky transferu nebyly zveřejněny, Doležal však jeho ekonomický rozměr přirovnal k přestupu Václava Kolouška, za kterého Slavia v roce 2004 zaplatila Liberci 25 milionů korun. "Je to srovnatelné, ale z pohledu výkonnosti hráče může být tato částka ještě vyšší, protože ve smlouvě jsou ještě bonusy," řekl Doležal. Pražský tým totiž musel dorovnat nabídku právě francouzského St. Etienne.

Ředitel Slavie nevidí v hledání nového kapitána problém

Vedle Hlouška jsou novými posilami sešívaných Benjamin Vomáčka, Stanislav Vlček a Vitalij Trubila. Blízko přestupu do Slavie je Ondřej Čelůstka ze Zlína. Z hostování se vrátili Zdeněk Šenkeřík a Lukáš Vácha. Na soustředění ve Špindlerově Mlýně bude Slavia testovat také brazilského brankáře Ricarda Vilara a obránce Daniela Nešpora.

Další změny vedení červenobílých ještě připravuje. "Minimálně dva až tři hráči přijdou. Především do ofenzivy, sháníme útočníka," uvedl Doležal. Problém nevidí ani v hledání náhrady za kapitána Brabce. "Jsou zde Vomáčka, Hošek, Hubáček a Suchý, který určitě neodejde, a také Čelůstka je schopen hrát v obraně na každém místě," řekl Doležal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články