Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rekordní vítězná série Plzně skončila. Oslabený mistr padl v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav – Po šestnácti ligových výhrách v řadě skončila rekordní série fotbalistů Plzně. Nad síly už jistého mistra byla Mladá Boleslav, která doma zvítězila 2:0 a minimálně do odpoledne se posunula na třetí místo. O výsledku duelu rozhodla 67. minuta, kdy se nechal vyloučit Aleš Matějů. Následnou penaltu proměnil Lukáš Magera a jako druhý se trefil střídající Milan Baroš.

Pavel Čmovš z Boleslavi (vpravo) v souboji s Michaelem Krmenčíkem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Mladá Boleslav díky triumfu protáhla svou sérii bez prohry v soutěžních zápasech na čtrnáct a udržela se v boji o druhé místo znamenající předkolo Ligy mistrů.

Plzeň musela improvizovat v sestavě. Postrádala hned několik opor a přijela jen s patnácti hráči. Navíc při rozcvičce si poranil kotník nejlepší střelec Ďuriš a do hry musel na poslední chvíli Krmenčík.

Podobně jako v nedávném pohárovém utkání v Mladé Boleslavi se Plzeň v útoku těžko prosazovala. Nebezpečnější byli domácí, ale většinou to končilo jen u náznaků. Fanoušci tak dlouho čekali na větší šanci.

Až po půlhodině zahrozil z přímého kopu Rada, krátce poté vyslal první střelu na branku z dálky Ščuk a brankář Bolek pak zblízka vychytal Čmovše. Nejzajímavějším okamžikem první půle byla Magerova snaha o rychlou rozehrávku, při které zblízka trefil do obličeje spoluhráče Radu. Ten kvůli tomu musel o půli vystřídat a odjet do nemocnice.

V 58. minutě udělal do té doby velmi dobře hrající Hubník chybu v rozehrávce, přišel o míč a domácí se hnali do brejku. Magera se ocitl zcela sám před brankářem, ale ve vyložené šanci netrefil míč.

Pak zahrozila i Plzeň, ale Petržela svůj drzý průnik zakončil jen ranou do břevna. V 67. minutě Přikryl unikal hostující obraně a Matějů ho ve sprinterském souboji stáhl, za což následovala červená karta. Navíc hned vzápětí smolně ve vápně podkopl Čermáka Petržela a sudí odpískal penaltu. Míč si postavil do té doby smolař utkání Magera a své předchozí zaváhání napravil, když poslal Bolka na druhou stranu.

Plzeň už v deseti neměla zbraně na zvrat a poprvé od října vyšla v lize gólově naprázdno. Naopak sedm minut před koncem střídající Baroš tečoval Čermákovu střelu mimo dosah Bolka a pojistil vítězství Mladé Boleslavi.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 68. Magera z pen., 83. Baroš. Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Arnošt. ŽK: Kysela - Baránek. ČK: 67. Matějů (Plzeň). Diváci: 3751.

M. Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada (46. Takács) - Jánoš, Čermák, Kalabiška (60. Přikryl) - Magera (79. Baroš). Trenér: Jarolím.

Plzeň: Bolek - Rajtoral, Hubník, Baránek, Matějů - Hrošovský, Kolář - Petržela (72. Řezník), Kopic, Kovařík - Krmenčík (83. Fořt). Trenér: Krejčí.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "První půle nebyla z naší strany tak, jak jsme si představovali. Ztráceli jsme míče a tím pádem jsme si nevytvářeli šance. Museli jsme udělat změnu, když Rada musel kvůli otřesu mozku střídat. Nějaká změna by asi stejně ale přišla. Druhý poločas byl lepší, získávali jsme více půdu pod nohama. Magera měl obrovskou šanci, my také přežili Petrželovo břevno. Pak ale bylo důležité vyloučení Matějů a rychle jsme se dostali do vedení. Jsme spokojení, že jsme získali tři body. Samozřejmě chceme udržet vítěznou náladu co nejdéle. Podařilo se nám porazit Plzeň v poháru i teď, ale je třeba brát v potaz, že měla už titul a příprava u nich asi nebyla standardní."

Karel Krejčí (trenér Plzně): "Měli jsme problém se sestavou, zranil se i Michal Ďuriš, který si obnovil staré zranění. Zápasu neprospěl termín, slušel by mu jiný čas. My jsme splnili minulé kolo svůj cíl a na domácích byl vidět větší hlad. Bylo to vcelku vyrovnané, my tam měli pár brejků, které jsme nedotáhli. Byl to zápas o prvním gólu. Já za klíčové považuji neproměněnou šanci Milana Petržely, pak přišlo vyloučení a hned penalta. Porážky k fotbalu patří, jednou přijít musela. Jsem rád, že jsme se zapsali do historie českého fotbalu. Jedeme dál, liga ještě nekončí. Teď se chceme co nejlépe připravit na středeční zápas, při kterém se chystají oslavy. Věřím, že to dobře dohrajeme. U toho vyloučení mi spíš vadí ta standardka, kterou jsme špatně zahráli a umožnili jim tím ten brejk. Zda to byl faul na žlutou či červenou, nechci hodnotit. To mi nepřísluší."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články