Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Rekordní série Bayernu je u konce. Mistr nestačil na Augsburg

Augsburg – Třiapadesát zápasů. Přesně tak dlouho nenašli fotbalisté Bayernu Mnichov v německé lize přemožitele. Rekordní sérii uťal až Augsburg, který doma již jistého mistra, jenž nastoupil s několika náhradníky v sestavě, porazil 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil již v první půlce Mölders. Dařilo se naopak Dortmundu. Borussia otočila zápas s Wolfsburgem a po výhře 2:1 se posunula na druhé místo.

Zklamaní fotbalisté Bayernu
zdroj: /Bongarts/Getty Images autor: Alexander Hassenstein

Naposledy vyšel bavorský velkoklub bodově naprázdno v říjnu 2012 po domácí prohře 1:2 s Leverkusenem. Favorit nehrál v nejsilnější sestavě, na jeho soupisce se vůbec neobjevili například záložníci Franck Ribéry a Arjen Robben. Mario Gözte a Thomas Müller zasáhli až do druhého poločasu.

To už ale Bayern prohrával, když po půlhodině hry chyboval na půlicí čáře při ligové premiéře devatenáctiletý záložník Mitchell Weiser, míč mu odebral Daniel Baier, našel nabíhajícího Saschu Mölderse a ten se křížnou střelou nemýlil. Německý mistr si po příchodu opor ve druhé půli vytvořil tlak, v největší šanci trefil střídající David Alaba v 69. minutě tyč. V samotném závěru pak na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci domácí Raul Bobadilla a stav už zůstal nezměněn.

Druhý Dortmund musel v utkání s Wolfsburgem otáčet výsledek. Ve 34. minutě totiž nejlepší střelec hostů Ivica Olič z bezprostřední blízkosti doklepl vyražený míč a "Vlci" na Vestfálském stadionu vedli. Ve druhém poločase ale nejprve vyrovnal hlavou po rohovém kopu Robert Lewandowski, jenž se 17. gólem dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Maria Mandžukiče z Bayernu. Obrat ve skóre dokonal po chybě hostujícího gólmana dorážkou do odkryté branky Marco Reus. Ten navázal na hattrick z minulého kola. Za hosty byl jen mezi náhradníky záložník Jan Polák.

Schalke jen remizovalo na hřišti Werderu Brémy 1:1 a večer může ztratit kontakt s druhým Dortmundem. Brémy vedly po trefě Argentince Franca Di Santa, alespoň bod zajistil týmu z Gelsenkirchenu krátce po půlhodině hry Leon Goretzka. Domácí obránce Theo Gebre Selassie přišel na hřiště v 56. minutě.

Zaváhaní Leverkusenu v páteční předehrávce s Hamburkem využila Borussia Mönchengladbach, která díky trefám Juana Aranga a Maxe Kruseho z penalty uspěla na hřišti Norimberku 2:0 a posunula se na čtvrté místo zajišťující postup do kvalifikace Ligy mistrů. Za poražené odehrál celý zápas záložník Adam Hloušek.

Rajtoral se vrátil do sestavy, Hannover však opět prohrál

Hannover s obráncem Františkem Rajtoralem prohrál v německé lize 0:3 s posledním Braunschweigem a bez bodu zůstal počtvrté v řadě. Z posledních deseti zápasů vyhrál jediný a na sestupové příčky mají k dobru už jen tři body.

Rajtoral se vrátil do sestavy poprvé od debaklu 0:4 s Bayernem Mnichov ze závěru února, moc důvodů k radosti ale na hřišti dolnosaského rivala neměl. Soupeř totiž o své výhře rozhodl už během úvodních 21 minut, kdy se trefili Dominick Kumbela a Havard Nielsen. V závěru zvýšil na konečných 3:0 Jan Hochscheidt.

Braunschweig se vrátil do hry o setrvání v soutěži, na barážovou šestnáctou příčku (Hamburk) i bezpečnou patnáctou (Stuttgart) má totiž už jen dvoubodové manko. Jen další dva body navíc mají třináctý Hannover i čtrnáctý Freiburg.

Hamburk si vyšlápl na Leverkusen a opustil zónu sestupu

O záchranu bojující Hamburk poslal do vedení už ve 4. minutě Hakan Calhanoglu střelou zpoza vápna. Hosté, kteří naopak usilují o postup do Ligy mistrů, vyrovnali zásluhou chyby domácího gólmana Reného Adlera, jenž neudržel střelu sedmnáctiletého Juliana Brandta.

Tři body však Hamburku zajistil v 82. minutě Heiko Westermann, který se trefil krásně z voleje po centru z křídla.

Vítězný tým se posunul z předposlední pozice o dvě místa na patnáctou příčku, Leverkusenu po porážce hrozí, že přijde o čtvrtou pozici.

Německá fotbalová liga – 29. kolo:

Hamburk – Leverkusen 2:1 (4. Calhanoglu, 82. Westermann – 58. Brandt), Augsburg Bayern Mnichov 1:0 (31. Mölders), Brémy Schalke 1:1 (15. Di Santo – 33. Goretzka), Eintracht Frankfurt Mohuč 2:0 (52. Joselu, 85. Meier), Norimberk Mönchengladbach 0:2 (17. Arango, 79. Kruse z pen.), Stuttgart Freiburg 2:0 (69. Maxim, 89. Harnik), Dortmund - Wolfsburg 2:1 (51. Lewandowski, 77. Reus - 34. Olič), Braunschweig - Hannover 3:0 (14. Kumbela, 21. Nielsen, 89. Hochscheidt),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články