Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Rekordman Kane spasil Tottenham na Craven Cottage, Lampard skončil v Evertonu

Londýnské derby v rámci 21. kola Premier League opanoval Tottenham. Na stadionu Fulhamu vyhrál 1:0 gólem, který v nastaveném čase první půle vstřelil Harry Kane. Pro anglického reprezentanta šlo o 266. trefu v dresu "Spurs", čímž vyrovnal nejlepšího klubového střelce všech dob Jimmyho Greavese. Svěřenci trenéra Antonia Conteho se zároveň přiblížili čtvrtému Manchesteru United na rozdíl tří bodů. "Cottagers" mají o pět bodů méně a jsou sedmí.

Harry Kane z Tottenhamu oslavuje gól v Premier League
zdroj: REUTERS

Utkání začalo o čtvrt hodiny později kvůli dopravním potížím. Kane skóroval v závěru úvodního dějství oku lahodící střelou zpoza vápna, za kterou se domácí brankář Leno stačil jen ohlédnout.

Devětadvacetiletý útočník, jenž za severolondýnský klub debutoval v srpnu 2011, potřeboval na 266 branek 415 zápasů. Greavesovi stačilo k dosažení stejného milníku 379 střetnutí. Za Tottenham hrál v letech 1961 až 1970.

Lampard byl odvolán z funkce

Působení trenéra Franka Lamparda v Evertonu je u konce. Zástupci liverpoolského klubu ho odvolali po sérii špatných výsledků. Dočasným vedením týmu pověřili Paula Taita a bývalého obránce Leightona Bainese. "Toffies" v Premier League nevyhráli osmkrát za sebou a v tabulce jsou předposlední.

Čtyřiačtyřicetiletý Lampard převzal Everton loni v lednu po odvolaném Rafaelu Benítezovi. Bývalý záložník Chelsea následně obsadil s mužstvem 16. místo a zachránil ho mezi elitou.

V aktuálním ročníku se ovšem celek z Goodison Parku pod Lampardem hodně trápil. Zvítězil jen ve třech z 20 ligových zápasů a na první nesestupovou pozici ztrácí dva body. Z posledních 14 soutěžních duelů hned jedenáctkrát prohrál, naposledy v sobotu na stadionu West Hamu 0:2.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Liverpool - Chelsea 0:0, Bournemouth - Nottingham 1:1 (28. Anthony - 83. Surridge), Leicester - Brighton 2:2 (38. Albrighton, 63. Barnes - 27. Mitoma, 88. Ferguson), Southampton - Aston Villa 0:1 (77. Watkins), West Ham United - Everton 2:0 (34. a 41. Bowen), Crystal Palace - Newcastle 0:0, Leeds - Brentford 0:0, Manchester City - Wolverhampton 3:0 (40., 49. z pen. a 54. Haaland), Arsenal - Manchester United 3:2 (24. a 90. Nketiah, 53. Saka - 17. Rashford, 59. Martínez), Fulham - Tottenham 0:1 (45.+1 Kane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články