Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rekordman Kane skolil obhájce titulu, debutant Navas vynuloval Leeds

Tottenham má od dnešního dne nového nejlepšího střelce všech dob. Harry Kane totiž vstřelil 267. gól v dresu "Spurs", čímž se osamostatnil od legendárního Jimmyho Greavese. Jubilejní trefou navíc rozhodl o vítězství nad Manchesterem City 1:0. Ve 22. kole Premier League se dařilo také brankáři Keyloru Navasovi. Ten prožil skvělou premiéru v dresu Nottinghamu, kterému pomohl čistým kontem k výhře 1:0 nad Leedsem.

Harry Kane z Tottenhamu (vlevo) oslavuje gól
zdroj: REUTERS

Na stadionu Tottenhamu udělal po čtvrthodině obrovskou minelu v rozehrávce Rodri, čehož využil domácí Höjbjerg. V pádu uvolnil Kanea, který přesně zakončil na zadní tyč. Anglický útočník dal zároveň svůj 200. gól v Premier League, což se mu po Alanu Shearerovi a Waynu Rooneymu povedlo jako teprve třetímu. 

V závěru poločasu šance promarnili nejdříve domácí a poté hostující Mahrez orazítkoval břevno.

Ve druhé půli mohl Kane přidat druhou branku, v 66. minutě však na centr Perišiče těsně nedosáhl a o tři minuty později ho vychytal Ederson. Od 87. minuty dohrávali "Spurs" o deseti, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Romero. Krátkou početní převahu ovšem hosté nevyužili. "Citizens" jsou na druhém místě pět bodů za vedoucím Arsenalem, který má zápas k dobru, Tottenham je pátý.

Čaroděj Navas

Kostarický gólman musel zasahovat již ve 2. minutě, kdy skvěle vyrazil nebezpečnou Sinisterrovu střelu z bezprostřední blízkosti. Po čtvrthodině měl první šanci Forest - centr ze standardní situace sice Struijk hlavou odvrátil, míč se však odrazil přímo k Johnosovi, který z hranice velkého vápna střelou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě.

Do konce první půle měl Leeds značnou převahu, všechny pokusy nicméně skončily na skvěle chytajícím Navasovi.

Ve druhém dějství byla hra vyrovnaná, ani jeden z týmů své šance nevyužil. Nottingham se proto v tabulce posunul na třinácté místo, Leeds nedokázal naplno bodovat v žádném z posledních sedmi zápasů a okupuje sedmnáctou pozici.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:

Chelsea – Fulham 0:0Everton – Arsenal 1:0 (60. Tarkowski), Aston Villa – Leicester 2:4 (9. Watkins, 32. vlastní Souttar - 12. Maddison, 41. Iheanacho, 45.+2 Tete, 79. Praet), Brentford – Southampton 3:0 (41. Mee, 44. Mbeumo, 80. Jensen), Brighton – Bournemouth 1:0 (87. Mitoma), Manchester United – Crystal Palace 2:1 (6. Fernandes z pen., 62. Rashford - 76. Schlupp), Wolverhampton – Liverpool 3:0 (5. vlastní Matip, 12. Dawson, 71. Neves), Newcastle - West Ham United 1:1 (3. Wilson - 32. Paquetá), Nottingham - Leeds 1:0 (14. Johnson), Tottenham - Manchester City 1:0 (15. Kane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články