Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rekordman Čech? Už proti Maltě může získat největší počet startů v reprezentaci

Kranzach (Rakousko) - Už teď je Petr Čech reprezentačním rekordmanem, první místo v počtu startů za českou i československou reprezentaci ale ještě sdílí s Karlem Poborským. Pokud ale nastoupí v pátek proti Maltě, připíše si 119. start a osamostatní se na čele. Pro brankáře Arsenalu je ale hlavní, že v kariéře vůbec za národní tým nastoupil.

"Nikdy jsem o tomhle nepřemýšlel. Mým snem bylo zahrát si za národní tým aspoň jednou, takže to jsem si splnil. Pak když tu člověk je, tak každým rokem a zápasem bojuje o to, aby tady mohl být znovu a odehrát ještě další zápas, ještě další a ještě další," řekl Čech.

"Mým cílem nikdy nebylo přijít a říct: udělám si tady rekord v počtu startů. Mým cílem bylo mít šanci hrát těch zápasů co nejvíc a to se mi tedy podařilo, takže jsem samozřejmě rád," dodal čtyřiatřicetiletý gólman londýnského Arsenalu.

V reprezentačním A-týmu si připsal první start v únoru 2002 proti Maďarsku na přípravném turnaji na Kypru, kde přispěl k výhře 2:0. Rychle se stal neotřesitelnou gólmanskou jedničkou českého týmu.

"Je to takový osobní úspěch, že člověk vydrží po dobu dvanácti čtrnácti let podávat takové výkony, které mu přinesou nominaci i šanci odehrát zase další zápas. Tohle je ta satisfakce, jestli překonám Karla nebo ne, to je druhotné," doplnil Čech.

Český brankář se s národním týmem v Rakousku chystá na své čtvrté dospělé Euro. Pokud by proti Maltě nenastoupil, další šanci bude mít příští středu proti Rusku. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články