Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Reklamu na fotbal rozhodl Messi, Barcelona dobyla San Bernabéu

Madrid - Vítězná branka Lionela Messiho z druhé minuty nastavení určila konečný stav slavného El Clásica. Barcelona triumfovala na půdě Realu Madrid 3:2 a dotáhla jej v čele tabulky španělské ligy. Oba rivalové mají aktuálně 75 bodů, katalánský velkoklub vede zásluhou lepšího skóre. "Bílý balet" nicméně disponuje zápasem k dobru.

Lionel Messi stanovil konečný výsledek El Clásica
zdroj: REUTERS autor: Stringer

Real vstoupil do utkání lépe a vytrvalý tlak zužitkoval ve 28. minutě. Po Marcelově centru trefil Ramos tyč, od níž se míč odrazil ke Casemirovi a brazilský záložník prázdnou branku nemohl minout. 

Vedení však domácí udrželi jen pět minut. Po Rakitičově přihrávce proběhl Messi neohroženě s míčem u nohy obranou "Bílého baletu" a střelou po zemi překonal bezmocného Navase. Patnáctým ligovým gólem v El Clásicu se osamostatnil v čele historické tabulky, ve které se dosud dělil o vedení s Alfredem di Stéfanem.

Na začátku druhého dějství se zaskvěli oba brankáři. Barcelonský Ter Stegen zneutralizoval Kroosovu povedenou střelu k tyči i Benzemovu hlavičku, Navas vychytal stoprocentní šanci osamoceného Alcácera i Piquého pokus po rohovém kopu.

V 67. minutě předložil Asensio míč ve vápně Ronaldovi, ale portugalská hvězda v "tutové" pozici přestřelila. Činily se i ofenzivní opory barcelonského mužstva. Navas ovšem vychytal jak Suáreze, tak Messiho. Na utěšenou ránu Rakitiče ze 73. minuty ale zareagovat nestačil a úřadující šampioni La Ligy vedli 2.1.

O čtyři minuty později si madridský celek zkomplikoval situaci ještě víc. Za surový faul na unikajícího Messiho dostal červenou kartu kapitán Ramos. Vzápětí mohl zvýšit vedení katalánského klubu Piqué, jenže Navas udržel naděje domácích nad vodou.

Sergio Ramos sestřelil Lionela Messiho a slavné El Clásico nedohrál
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Kouč Zinédine Zidane následně poslal do hry Jamese Rodriguéze a kolumbijský záložník bleskově vyrovnal. Stalo se tak po nezištné přihrávce Marcela, který je s devíti asistencemi v této statistice nejlepším obráncem elitních evropských lig.

Přesto nakonec Real nezískal ani bod. Ve druhé minutě nastavení zužitkoval Albovu zpětnou přihrávku Messi. Svým druhým gólem definitivně rozhodl a postaral se o první porážku "Bílého baletu" před vlastními příznivci v letošní sezoně.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Real Madrid - FC Barcelona 2:3 (28. Casemiro, 86. Rodríguez - 33. a 90.+2 Messi, 73. Rakitič).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články