Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Regenerace, odpočinek a příprava na Katar. Zdraví fotbalisty netrápí

Lehký regenerační trénink a pak volno uprostřed luxusu. Čeští fotbalisté nabírali síly po středeční výhře 2:1 nad Islandem. Nyní se budou seznamovat na videu se sobotním soupeřem Katarem. Co od něj čekat?

Radost českých fotbalistů po gólu v síti Islandu
zdroj: FAČR autor: Štepán Černý

"Vůbec nevím. Není moc obvyklé jít proti týmu, kde nikoho neznáte. Ale před prvním zápasem se San Marinem to bylo podobné. Také jsme neznali jediného hráče. I když nevím, jak moc se dá srovnávat Katar se San Marinem," řekl brankář Tomáš Koubek. "Zkusit si jiný styl fotbalu bude cenná zkušenost. Vždy je to zpestření, když se jde na někoho jiného, než je tým z Evropy," dodal.

Češi si ze zápasu s Islandem odnesli hned několik bolestivých ran, zejména Filip Novák, který se tvrdě srazil s brankářem Tomášem Vaclíkem. Na dopoledním tréninku ale stejně jako ostatní hráči nechyběl.

Ideální podmínky na trénink

Tým trénoval v moderním tréninkovém areálu Aspire situovaném hned vedle jeho hotelu Torch, který má tvar pochodně a je jednou z dominant Dauhá. Na trénink proto hráči mohli vyrazit i pěšky, listopadové teploty v Dauhá jim to už umožňují. Fotbalisté dokonce vypínají klimatizace, aby se nenachladili.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím: Nesmíme podcenit ani Katar, kopat umějí všude

"Samozřejmě klima je tu náročnější než u nás, ale tohle už je teplota, ve které se dá hrát bez větších potíží. Ta by nikomu vadit neměla," řekl Koubek k teplotám mezi 25 a 30 stupni Celsia.

Odpoledne mohli hráči odpočívat, někteří využili možnost navštívit obří obchodní centrum, které stojí hned vedle hotelu. Do Dauhá však podle svých slov nepřijeli za turistikou.

"Hlavní bylo najít v listopadu atraktivní zápas, což není snadné. Tady jsme ho našli a odehráli s Islandem super zápas proti účastníkovi mistrovství světa. A máme velmi cenný výsledek po dobrém výkonu, který posune tým dál. Také tu máme vynikající podmínky na trénink. A to je to nejdůležitější," dodal Koubek.

V pátek čeká český výběr taktická příprava a předzápasový trénink. Proti Kataru nastoupí v sobotu od 17:30. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články