Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Realu a Atlétiku odvolání nevyšlo. Madridské kluby nesmějí rok nakupovat hráče

Madrid - Hrozba, která se dlouhé měsíce snášela nad oběma madridskými kluby, se stala realitou. Real ani Atlético nebudou moci v nadcházejícím roce, tedy v následujících dvou přestupních obdobích, nakupovat nové hráče. Oba madridské kluby v minulosti porušily pravidla ohledně příchodů mladých fotbalistů. Real se proti rozhodnutí FIFA odvolá u mezinárodní arbitráže CAS.

Utkání Atlético Madrid - Real Madrid
zdroj: EFE autor: VICTOR LERENA

Oba kluby porušily hned několik předpisů FIFA při přestupech mladých hráčů. Atlético mezi roky 2007 a 2014 a Real mezi roky 2005 a 2014. Naposledy mohli oba madridští rivalové nové hráče registrovat v lednovém přestupním termínu, kdy zároveň dostali trest do léta 2017. Proti němu se ale odvolali, zákaz tak začal platit až nyní po definitivním uzavření případu.

"Odvolací komise FIFA se rozhodla zamítnout odvolání Atlética a Realu Madrid a potvrzuje rozhodnutí disciplinární komise FIFA v celém rozsahu v případech ochrany mladých hráčů," uvedla odvolací komise FIFA.

"Oba kluby si odpykají zákaz přestupů, který jim znemožňuje registrovat nové hráče na národní i mezinárodní úrovni na nadcházející dvě po sobě jdoucí registrační období," píše se dále v prohlášení. "Zákaz se nevztahuje na uvolňování hráčů," dodává odvolací komise.

"Atlético i Real jsou zároveň potrestány pokutou 900 tisíc, respektive 360 tisíc švýcarských franků (v přepočtu 22 275 000 a 8 910 000 korun) a do 90 dní musejí napravit situaci ohledně daných juniorských hráčů," uzavírá odvolací komise.

Real Madrid už uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá u poslední instance, tedy u mezinárodní sportovní arbitráže CAS. "Real Madrid lituje, že toto rozhodnutí bylo vyneseno na zcela neférovém základě a proti nejzákladnějším principům trestního práva," prohlásil klub.

Zdroj
football-italia, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články