Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real vyhrál El Clásico, Atlético rozstřílelo Betis

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid vyhráli v 31. kole španělské ligy prestižní El Clásico na hřišti Barcelony 2:1. I tak ale "Bílý balet" na třetím místě tabulky ztrácí na první Barcelonu ještě sedm bodů. Městský rival Atlético vyhrálo 5:1 nad Betisem Sevilla a má stále o bod víc než Real. Soupeř pražské Sparty ve čtvrtfinále Evropské ligy Villarreal otočil zápas a v Eibaru zvítězil 2:1. V tabulce je čtvrtý se ztrátou 12 bodů na třetí Real Madrid a náskokem osmi bodů před Vigem.

Nahněvaný Luis Suárez
zdroj: ČTK/AP

Barcelona před očekávaným šlágrem uctila prostřednictvím působivé choreografie v hledišti památku nedávno zesnulého Johana Cruyffa, hráči Barcelony měli vzpomínku na hvězdného Nizozemce i na dresech. A hned po deseti minutách mohli jít domácí hráči do vedení, když Neymar připravil vyloženou šanci pro Suáreze, jenže ten míč na malém vápně netrefil. Další příležitost měl v prvním poločase Ivan Rakitič, kterého ale vychytal Keylor Navas.

I do druhého poločasu vstoupili Katalánci lépe, Navas nejprve musel vytáhnout skvělý zákrok proti Messiho technické střele. Po sérii následných rohů se ale k hlavičce dostal Gerard Piqué a otevřel skóre.

Real však dokázal zareagovat během sedmi minut. Po průniku Marcela a tečovaném centru Kroose se ve vápně nejlépe zorientoval Karim Benzema a v akrobatické poloze překonal Brava. Posledních deset minut přineslo velké drama. Rozhodčí nejprve neuznali Realu gól Garetha Balea, který při hlavičkovém souboji fauloval Jordiho Albu. Jen o tři minuty později navíc po druhé žluté kartě musel hostující Sergio Ramos ze hřiště.

I v deseti hráčích ale Real dokázal vstřelit vítězný gól. Cristiano Ronaldo si zpracoval Baleův centr na prsa a z velkého úhlu prostřelil Brava. Real už těsné vedení uhájil a vůbec poprvé od roku 1965 zvítězil v El Clásicu, ve kterém prohrával. Svěřenci Zinédinea Zidanea zároveň ukončili sérii rekordních 39 zápasů Barcelony bez prohry.

Sport
zdroj: ČT4

Atlético vůbec poprvé v této sezoně překonalo obranu soupeře pěti góly. Jako první se po přesné přihrávce Kokeho trefil Fernando Torres, do poločasu zvýšil Antoine Griezmann 50. gólem v dresu Atlética. Po třetí brance domácích, kterou zařídil Juanfran, se sice Betisu povedlo zásluhou Rubéna Castra utkání mírně zdramatizovat, během posledních deset minut se ale trefili opět Griezmann a Thomas.

Villarrealu se v poslední době příliš nedařilo, z předchozích čtyř utkání získal jen dva body a dobře nezačal ani v Eibaru. V 22. minutě tečovanou střelou otevřel skóre obránce domácích Capa. Ještě do přestávky ale hosté srovnali, když Suárezovu střelu gólman Riesgo vyrazil pouze k Adriánovi a ten zakončil do odkryté branky. Obrat dokonal pět minut po přestávce pátým zásahem v sezoně Soldado a zařídil Villarrealu první výhru na hřišti soupeře od 3. ledna.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:

Atlético Madrid - Betis Sevilla 5:1 (42. a 81. Griezmann, 37. Torres, 65. Juanfran, 90.+1 Thomas - 79. Castro), Las Palmas - Valencie 2:1 (50. Viera z pen., 63. vlastní Mustafi - 3. Rodrigo), FC Barcelona - Real Madrid 1:2 (56. Piqué - 62. Benzema, 85. Ronaldo), Bilbao - Granada 1:1 (28. Lekue Martínez - 77. Peňaranda), Málaga - Espaňol Barcelona 1:1 (45. Čop z pen. - 11. Diop), Eibar - Villarreal 1:2 (22. Capa - 35. Adrián, 50. Soldado), FC Sevilla - San Sebastian 1:2 (51. Gameiro z pen. - 2. Bergara, 34. vlastní Krychowiak), Levante - Sporting Gijón 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články