Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Real vyhrál derby s Getafe, Messi slaví 33. hattrick v kariéře

Valencie – Fotbalisté Barcelony zvítězili v utkání 19. kola španělské ligy na hřišti La Coruni 4:0. Lionel Messi vstřelil 33. hattrick v kariéře. Real Madrid vyhrál v městském derby na hřišti Getafe 3:0 a i po 19. kole zůstává v čele tabulky. Dvěma zásahy k výhře přispěl Cristiano Ronaldo, trefil se také Gareth Bale. Další madridský celek Atlético porazil Granadu 2:0, do střeleckých statistik se zapsali Mario Mandžukič a Raúl García. Valencia vyhrála nad Almerií 3:2. Proti sedmnáctému týmu soutěže sice dvakrát v první půlhodině vedla, ale hostující tým pokaždé srovnal. Nakonec rozhodl jen sedm minut před koncem kanonýr Álvaro Negredo.

Slavící fotbalisté Valencie
zdroj: ČTK/EFE autor: KAI FORSTERLING

Almería sice dvakrát během první půlhodiny prohrávala, ale pokaždé dokázala během pěti minut reagovat. Nejprve Tomer Hemed odpověděl na trefu domácího kapitána Daniela Pareja, poté stejný hráč srovnal i po zásahu Rodriga De Paula.

Hosté zvítězili v posledních dvou venkovních zápasech a naději na tři body drželi dlouho i na půdě Valencie. Domácí "Los Che" se dlouho i přes trvalý tlak trápili v zakončení a svým druhým gólem v této sezoně je vysvobodil až Negredo v 83. minutě. Španělský útočník hostující z Manchesteru City se trefil hlavou po centru Josého Gayi.

Valencie tak udržela úspěšnou sérii, od prohry s Barcelonou na konci listopadu ztratila ze šesti zápasů pouze dva body.

V úvodním zápase kola se podařilo Vallecanu zvítězit nejtěsnějším rozdílem na hřišti Realu Sociedad. Villareal pak zdolal Bilbao 2:0, když ho za výhrou nasměroval ruský reprezentant Denis Čeryšev hostující z Realu Madrid.

Real přehrál v derby Getafe 3:0

"Bílý balet" měl od začátku jasnou herní převahu, do poločasové přestávky se však stav nezměnil i proto, že Kroos nastřelil zpoza šestnáctky jen břevno. Real se nedokázal prosadit v prvním poločase ligového duelu poprvé od května 2014.

Favorizovaní hosté se dostali do vedení až v 63. minutě. Benzema poslal přízemní přihrávku na Ronalda a čerstvému držiteli Zlatého míče FIFA za rok 2014 nebránilo nic v cestě za 27. ligovou trefou v sezoně. O čtyři minuty později zdvojnásobil náskok vedoucího týmu španělské ligy Gareth Bale, kterého přesným centrem nalezl James Rodríguez. Kolumbijský reprezentant se blýskl i další asistencí v 79. minutě a Ronaldo upravil na konečných 3:0 pro Real.

Barcelona rozebrala La Coruňu

Barcelona si vypracovala už v prvním poločase duelu v La Coruni dvougólový náskok. Po deseti minutách hry Messi využil zdařilého Rakitičova centru a trochu netypicky hlavou překonal gólmana Fabriho. Na 2:0 Argentinec zvýšil po pěkné kombinaci po ose Neymar Suárez Messi. Hattrick sedmadvacetiletý útočník zkompletoval v 62. minutě. Deportivu nadělil už druhý, v říjnu 2012 se mu to povedlo v mnohem vyrovnanějším utkání, které Barcelona vyhrála 5:4. Poslední čtvrtý gól si do vlastní branky srazil obránce La Coruni Sidnei. Katalánci tak na Real ztrácejí bod, jejich rival má však zápas k dobru.

První půlhodina duelu mezi madridským Atlétikem a Granadou byla až překvapivě vyrovnaná, v 33. minutě ale Sissoko fauloval ve vápně obránce Godína a Mandžukič se z pokutového kopu nemýlil. Připsal si osmou ligovou trefu v sezoně. Na 2:0 upravil na konci zápasu střídající García a Atlético se tak bodově dotáhlo na druhou Barcelonu, která má večerní zápas v La Coruni k dobru.

Sevilla stále doma neporažena

Nezaváhala ani Sevilla a po výhře 2:0 v andaluském derby s Málagou se posunula na čtvrté místo před Villarreal. S jedenácti trefami nejlepší střelec týmu Bacca otevřel skóre ve 36. minutě. Vedení domácích pojistil ve druhém poločase střídající Denis Suárez. Sevilla jako jediná ve španělské lize v této sezoně nepoznala hořkost porážky na svém stadionu.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:

Córdoba - Eibar 1:1 (1. Andone - 73. Arruabarrena), San Sebastian - Vallecano 0:1 (81. Manucho), Valencie - Almería 3:2 (11. Parejo, 29. De Paul, 83. Negredo - 14. a 33. Hemed), Villarreal - Bilbao 2:0 (42. Čeryšev, 83. Soriano z pen.), Espaňol Barcelona - Vigo 1:0 (90. Caicedo), Getafe - Real Madrid 0:3 (63. a 79. Ronaldo, 67. Bale), Espaňol Barcelona - Vigo 1:0 (90. Caicedo), Getafe - Real Madrid 0:3 (63. a 79. Ronaldo, 67. Bale), Atlético Madrid - Granada 2:0 (34. Mandžukič z pen., 88. García), La Coruňa - FC Barcelona 0:4 (10., 33. a 62. Messi, 83. vlastní Sidnei), Elche - Levante 1:0 (12. Jonathas), FC Sevilla - Málaga 2:0 (36. Bacca, 68. Suárez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články