Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Real v závěru odvrátil blamáž a remizoval s Elche, ztratila i druhá Sevilla

Deset minut před koncem prohrávali s nováčkem z Elche 0:2, poté však fotbalisté Realu Madrid zabrali a získali ve 22. kole španělské nejvyšší soutěže alespoň bod. Po remíze 2:2 vedou tabulku o čtyři body před Sevillou, která také smazala dvoubrankovou ztrátu a rozešla se nerozhodně s Vigem. Radovala se naopak Barcelona, jež zvítězila na hřišti předposledního Alavésu 1:0 a je pátá. V 87. minutě o tom rozhodl Frenkie de Jong.

Utkání Real Madrid – Elche
zdroj: ABACA

"Bílý balet" ztratil v La Lize body podruhé za poslední tři utkání. Poslat do vedení ho mohl ve 33. minutě nejlepší střelec soutěže Benzema, ale z penalty přestřelil branku. V závěru úvodního dějství naopak na druhé straně udeřil Boyé a Milla v 76. minutě zvýšil. O chvíli později ale z dalšího pokutového kopu snížil Modrič a v nastavení vyrovnal Militao. Elche i tak bodovalo počtvrté za sebou a má pětibodový náskok na sestupové pozice.

Zápas Alavés - Barcelona pomalu směřoval k remíze, jenže v 87. minutě Frenkie de Jong zařídil katalánskému celku vítězství a posun na páté místo před San Sebastian, který remizoval 0:0 s Getafe. Na čtvrté Atlético Madrid schází Barceloně stále bod. Předposlední Alavés nevyhrál už deset kol.

Záložník Getafe Jakub Jankto zůstal ve druhém utkání na lavičce. Jeho tým bodoval v osmém z posledních devíti kol a na první sestupovou příčku má čtyřbodový náskok.

Betis si zastřílel, Atlético dvakrát udeřilo v nastavení

Třetí Betis deklasoval Espaňol Barcelona na jeho stadionu 4:1, čtvrté Atletico Madrid udolalo Valencii 3:2 dvěma brankami v nastaveném čase.

Celtě se v Seville podařil závěr prvního poločasu a během tří minut se trefili Cervi a Aspas. Domácím po změně stran zachránili bod náhradníci. Nejprve v 71. minutě snížil Gómez a chvíli nato vyrovnal Torres. Andaluský tým protáhl ligovou šňůru bez porážky na osm utkání, ale dvakrát po sobě jen remizoval. 

Valencii zařídili na stadionu Wanda Metropolitano slibné vedení Musah a Duro. Atlético ale v 64. minutě vrátil do hry kontaktní trefou Cunha a další střídající hráč Correa v první minutě nastavení srovnal. O dvě minuty později navíc dramatickou přestřelku rozhodl Hermoso po Cunhově přihrávce. Atlético v neúplné tabulce ztrácí 14 bodů na vedoucí Real.

Dvanáctý Espaňol se proti Betisu dostal po čtvrt hodině do vedení díky Raúlu de Tomásovi. Ještě do poločasu však vyrovnal z penalty Borja Iglesias a skóre otočil hlavou Guido Rodríguez. Po přestávce pak přidali pojišťovací branky opět Iglesias a Willian José. Domácí dohrávali od 81. minuty bez De Tomáse, jenž viděl v rychlém sledu dvě žluté karty.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:

Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 1:4 (14. De Tomás - 31. z pen. a 53. Iglesias, 36. Rodríguez, 76. Willian José), Levante - Cádiz 0:2 (34. Negredo, 73. Salvi), Villarreal - Mallorca 3:0 (22. vlastní Russo, 34. Trigueros, 87. Parejo z pen.), FC Sevilla - Vigo 2:2 (71. Gómez, 74. Torres - 37. Cervi, 40. Aspas), Atlético Madrid - Valencie 3:2 (64. Cunha, 90.+1 Correa, 90.+3 Hermoso - 25. Musah, 44. Duro), Granada - Pamplona 0:2 (65. D. García, 90. Kike García), Real Madrid - Elche 2:2 (82. Modrič z pen., 90.+2 Militao - 42. Boyé, 76. Milla), San Sebastian - Getafe 0:0, Vallecano - Bilbao 0:1 (30. Serrano), Alavés - FC Barcelona 0:1 (87. F. de Jong).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články