Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Real spasila penalta a vzdaluje se Barceloně, San Sebastian uťal sérii porážek

Fotbalisté Realu Madrid ve 33. kole La Ligy porazili na svém stadionu gólem Sergia Rámose z penalty 1:0 Getafe a zvýšili v tabulce náskok před druhou Barcelonou na čtyři body. Hráči San Sebastianu otočili zápas s Espaňolem Barcelona a zvítězili 2:1. Ukončili díky tomu sérii čtyř porážek a po restartu soutěže poprvé vyhráli. Dál tak na sedmé příčce bojují o postup do pohárové Evropy, zatímco Espaňol zůstal v tabulce poslední.

Radost San Sebastianu
zdroj: ČTK/EFE/Juan Herrero

"Bílý balet" vyhrál i šestý zápas po restartu soutěže, zatímco katalánští obhájci titulu ztratili body při třech remízách. Do konce sezony zbývá pět kol.

Real měl první větší šanci ve 24. minutě, kdy Viníciuse vychytal Soria. Brankář týmu z madridského předměstí si poradil i s Iscovou ranou. Domácího favorita uklidnil až v 79. minutě kapitán Rámos proměněnou penaltu za Oliverův faul na Carvajala. Pro obránce Realu to byl devátý ligový gól v sezoně.

Hosté na stadionu Realu Sociedad vedli od 10. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou kapitán David López. Vyrovnání přišlo krátce po změně stran a taktéž po centru zleva, po němž poslal míč do sítě Willian José. Šest minut před koncem pak rozhodl pohotovou střelou střídající švédský útočník Isak.

Potřetí za sebou vyhrála Pamplona. Vítězstvím 2:0 uťala úspěšnou sérii Eibaru, který bodoval ve čtyřech předchozích zápasech. Oba góly hostů vstřelil Rubén García.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Eibar - Pamplona 0:2 (6. a 74. R. García), San Sebastian - Espaňol Barcelona 2:1 (56. Willian José, 84. Isak - 10. D. López), Real Madrid - Getafe 1:0 (79. Rámos z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články