Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Real si zastřílel v madridském derby, Atlético stáhlo náskok Barcelony

Madrid – Již v prvním poločase bylo hotovo. Fotbalisté Realu Madrid nasázeli během první pětačtyřicetiminutovky Getafe čtyři branky a nakonec v madridském derby slavili výhru 4:1. Vedoucí Barcelona jen remizovala s Valencií 1:1 a druhé Atlético Madrid se tak Kataláncům díky výhře 2:0 nad Granadou přiblížilo na rozdíl dvou bodů.

Slavící Karim Benzema z Realu Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Ludvig Thunman

Valencie dlouho na svém stadionu Mestalla proti favoritovi držela čisté konto, Katalánce poslal do vedení až v 59. minutě Luis Suárez, který však k postupu na branku využil po Messiho přihrávce ofsajdového postavení.

Domácí "Netopýři" se vyrovnání dočkali čtyři minuty před koncem, kdy si mezi dvěma obránci počínal obratně Paco Alcácer a našel nabíhajícího Santiho Minu, který prostřelil Claudia Brava. 

Real ve svém prvním zápasu na San Bernabéu od čtrnáct dní staré porážky 0:4 s Barcelonou rychle potěšil diváky, když už ve čtvrté minutě otevřel skóre Karim Benzema po výborném centru Pepeho.

Francouzský útočník, který čekal na gól od 8. října, pak po kličce v pokutovém území přidal i druhou branku "Bílého baletu" v 16. minutě. Ještě do přestávky se prosadily dvě nejdražší hvězdy Realu Gareth Bale a Cristiano Ronaldo. Po změně stran se gólu dočkali už jenom hosté, když se po rohovém kopu trefil k tyči Alexis.

Villarreal zvítězil 2:1 nad Vallecanem a posunul se na páté místo. Po povedeném startu sezony prožil útlum, ze tří listopadových ligových duelů získal jediný bod. Ani s Vallecanem nezačala "Žlutá ponorka" dobře, a přestože byli domácí v prvním poločase střelecky aktivnější, v 41. minutě otevřel skóre záložník Vallecana Jozabed.

Villarreal zachránil útočník Bakambu. Nejprve se v 69. minutě prosadil po povedené přízemní kombinaci, v závěru pak zužitkoval přesný Suárezův pas. Na závěrečných 12 minut poslal trenér Villarrealu Marcelino do hry argentinského obránce Musacchia, který odehrál první ligové minuty od dubna, kdy v zápase na hřišti Getafe utrpěl zlomeninu kotníku.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:

Real Madrid - Getafe 4:1 (4. a 16. Benzema, 35. Bale, 38. Ronaldo - 70. Alexis), Granada - Atlético Madrid 0:2 (20. Godín, 76. Griezmann), Valencie - FC Barcelona 1:1 (86. Mina - 59. Suárez), La Coruňa - FC Sevilla 1:1 (22. Pérez -76. Iborra), Betis Sevilla - Vigo 1:1 (82. Molina - 25. Bongonda), San Sebastian - Eibar 2:1 (10. a 90. Agirretxe - 4. Bastón), Villarreal - Vallecano 2:1 (69. a 86. Bakambu - 41. Jozabed), Espaňol Barcelona - Levante 1:1 (56. Moreno - 6. Lerma)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články