Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real si poradil s Betisem, výhru zařídil Rodrygo. Barcelona loupila v Seville

Real Madrid v bitvě dvou posledních stoprocentních týmů ve španělské lize na domácím stadionu porazil 2:1 Betis Sevilla. Díky vítězství vede "bílý balet" tabulku. Druhá Barcelona, která vyhrála 3:0 v Seville, ztrácí dva body. Za katalánský celek se opět trefil i Róbert Lewandowski, který dal v La Lize už pátý gól. Villarreal nadále drží čisté konto.

Hráči Realu Madrid se radují z branky
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Real šel do vedení v deváté minutě poté, co Vinícius Júnior z hranice vápna přehodil brankáře Silvu. Betis vyrovnal o osm minut později po pohotovém voleji Canalese. O výhře bílého baletu rozhodl v 66. minutě Rodrygo.

Real tak jako jediný tým v soutěži ještě neztratil ani bod a navíc ukončil i nepříznivou sérii s Betisem. Proti andaluskému celku ukončil pět let trvající střelecký půst na domácím stadionu, kde ho také po stejné době dokázal porazit.

V dresu sevillského celku do rekordní dvacáté sezony La Ligy naskočil Joaquín Sánchez, který nastoupil na posledních 19 minut. Jednačtyřicetiletý záložník vyrovnal rekord Miguela Solera.

V úspěšném vstupu do sezony pokračuje i Barcelona, jejíž výhru v Seville zařídili Raphinha, Lewandowski a García. Katalánský celek ještě v La Lize neprohrál, jedinou ztrátu zaznamenal při remíze s Vallecanem.

Lewandowski je před zápasem s Plzní, kterou Barcelona přivítá na úvod základní skupiny ve středu, ve formě. Po přestupu z Bayernu vyšel naprázdno jen v prvním kole a s pěti góly se dělí o vedení pořadí střelců La Ligy s Iago Aspasem z Viga.

Atlético Madrid remizovalo 1:1 v San Sebastianu a se sedmi body mu patří šesté místo. Hosté se ujali vedení kuriózním gólem, když Llorente trefil přímo z rohu tyč a z dorážky se prosadil Morata. Za San Sebastian vyrovnal v 55. minutě Sadiq.

Villarreal nadále bez inkasované branky

Španělský reprezentační útočník Moreno mohl otevřít skóre ve 22. minutě, jeho trefa ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Na regulérní gól ale čekal pouze čtyři minuty, když dorazil svou vlastní střelu. Vedení zvýšil Lo Celso trefou z ostrého úhlu.

Ve druhém dějství pokračovala dominance domácích, šance ale začali proměňovat až v úplném závěru. Přesně z voleje se trefil francouzský záložník Coquelin. Ve třetí minutě nastavení stanovil konečné skóre zápasu Morales. Villarreal je se skóre 9:0 jediným týmem ze všech pěti evropských elitních lig, který ještě neinkasoval.

Valencie i Getafe v úvodních třech zápasech ligové soutěže zaznamenali pouze jednu branku, u domácích to ve vzájemném utkání však nebylo znát. Valencie totiž vedla již v 16. minutě 3:0 po brankách Lata, Lina a Castilleja. Poslední jmenovaný se za domácí prosadil poprvé po příchodu z AC Milán.

Zápas se nepovedl gólmanovi hostů Soriovi, třetí gól padl z jeho nepovedené rozehrávky a v 65. minutě neudržel hlavičku Nica mířící přímo na něj. O tři minuty později přidal po individuální akci pátý gól domácích Duro. I Getafe se nakonec prosadilo, v 78. minutě se z voleje trefil Álvarez.

Braithwaite ve čtvrtek přestoupil z Barcelony do týmu městského rivala z Espaňolu a poprvé se v novém dresu představil dnes v Bilbau. Debut se mu vydařil výborně, v 83. minutě ustál souboj proti přesile a střelou na přední tyč utkání rozhodl. Espaňol si připsal první výhru v ligové sezoně, Athletic naopak poprvé prohrál.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

Mallorca - Girona 1:1 (87. Raillo - 90.+2 Saiz z pen.), Real Madrid - Betis Sevilla 2:1 (9. Vinícius Júnior, 65. Rodrygo – 17. Canales), San Sebastian - Atlético Madrid 1:1 (55. Sadiq - 5. Morata), FC Sevilla - FC Barcelona 0:3 (21. Raphinha, 36. Lewandowski, 50. García), Pamplona - Vallecano 2:1 (54. Oroz, 90. García - 75. Lejeune), Bilbao - Espaňol Barcelona 0:1 (83. Braithwaite), Villarreal - Elche 4:0 (26. Moreno, 36. Lo Celso, 89. Coquelin, 90.+4 Morales), Valencie - Getafe 5:1 (7. Lato, 14. Lino, 16. Castillejo, 65. Nico, 68. Duro - 78. Álvarez Sosa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články