Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Real se vrátil na vítěznou vlnu. Atlético prohrálo se Celtou Vigo

Madrid – Výprask z minulého týdne od Atlétika je nerozhodil. Fotbalisté Realu Madrid se opět vrátili na vítěznou vlnu, když doma zdolali La Coruňu 2:0. Svěřenci Carla Ancelottiho si díky tomu upevnili první místo tabulky, kde mají před druhou Barcelonou náskok bodu. Tu dovedl Lionel Messi k výhře 5:0 nad Levante. První gól připravil Neymarovi a další tři dal sám. V posledních šesti duelech španělské ligy zaznamenal 11 branek. Pro Messiho to byl už 31. hattrick za španělský klub v kariéře, čímž vyrovnal rekord legendárního Telma Zarry. Týden po vítězství nad Realem naopak nedokázali fotbalisté mistrovského Atlétika porazit Celtu Vigo a po prohře 0:2 mají na Barcelonu manko šesti bodů a na rivala z hlavního města sedmi.

Slavící Isco
zdroj: ČTK/EFE autor: KIKO HUESCA

Real před týdnem prohrál v madridském derby 0:4 a týmu po zápase nepřidala ani následná narozeninová oslava největší hvězdy Cristiana Ronalda, jež rozzlobila nejen fanoušky, ale i třeba prezidenta klubu Florentina Peréze.

Duel s La Coruňou tak měl zaváhání alespoň trochu napravit. Avšak úvod pro fanoušky domácích málem přinesl šok. V obrovské šanci se již v šesté minutě objevil Cuenca a Casillas musel předvést výborný zákrok.

Madridští poté převzali otěže utkání do svých rukou a začali si vytvářet šanci za šancí. Své převahy poprvé využili v třiadvacáté minutě, kdy se přesně k tyči trefil Isco.

Domácí byli i nadále lepším týmem, ale na potvrzení výsledku si museli počkat až do třiasedmdesáté minuty. Ronaldo, který byl po celý zápas hodně aktivní, jenže střelecky se mu tentokrát nedařilo, posunul míč na Karima Benzemu a ten přeloboval vyběhnutého brankáře. Bílý balet si díky výhře 2:0 připsal devatenáctý triumf v sezoně ve španělské lize.

V 17. minutě našel Messi za obranou Neymara, který pohledným obloučkem otevřel skóre. Pak už úřadoval přímo Messi. Nejprve si poradil tváří v tvář brankáři, následně mu připravil snadný gól do odkryté branky Pedro a hattrick uzavřel Messi penaltou za faul na Neymara.

Zaskvěl se však i třetí z hvězdných útočníků Katalánců Luis Suárez, když po centru Adriana předvedl výstavní nůžky a uzavřel tak střelecký účet. Barcelona oslavila šestou ligovou výhru v řadě.

Lionel Messi v objetí s Neymarem
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Čtvrtou příčku v tabulce si udržela Valencia. Na výhru prot Getafe se pořádně nadřela. Fanoušci netopýrů museli na branku čekat až do dvaasedmdesáté minuty, kdy proměnil penaltu Álvaro Negredo a rozhold o výhře 1:0.

Triumf Valencie vrátil zpět na páté místo Sevillu. Ta doma po jednostranném průběhu zápasu zdolala 3:0 Córdobu. Oba týmy dohrávaly duel v deseti, nejprve kopl soupeře do obličeje záložník hostů Patrick Ekeng, krátce nato zasáhl protihráče protihráče do kolene autor úvodní branky Gzregorz Krychowiak. 

Hon za evropskými poháry si opět zkomplikovala Málaga. Sedmý celek tabulky, který na šestý Villareal ztrácí, šest bodů, doma nestačil na Espanyol 0:2. Barcelonský celek se ujal vedení těsně před poločasem, kdy se prosadil Alvaro.

Domácí se dlouho nemohli prosadit, až osm minut před koncem dostali obrovskou příležitost v podobě penalty, když Diego Colotto zabránil gólu na brankové čáře rukou a byl vyloučen. Jenže Nordin Amrabat ji neproměnil. Výhru hostů nakonec pojistil v nastaveném čase Sergio García. Málaga si kvůli tomu připsala třetí prohru z posledních pěti ligových střetnutí.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Almería - San Sebastian 2:2 (5. Verza z pen., 40. Hemed - 27. Agirretxe, 48. Canales), FC Sevilla - Córdoba 3:0 (38. Krychowiak, 44. Bacca, 76. Iborra), Real Madrid - La Coruňa 2:0 (22. Isco, 73. Benzema), Granada - Bilbao 0:0, Málaga - Espaňol Barcelona 0:2 (41. González, 90.+3 García),Valencie - Getafe 1:0 (71. Negredo z pen.), FC Barcelona - Levante 5:0 (38., 59. a 65. z pen. Messi, 17. Neymar, 73. Suárez), Vallecano - Villarreal 2:0 (50. Bueno, 68. Kakuta), Vigo - Atlético Madrid 2:0 (59. Nolito z pen., 71. Orellana), Eibar - Elche 0:1 (50. Jonathas).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články