Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Real se trápil, ale v závěru Mallorcu třikrát zlomil. Barcelona pokračuje v kanonádách

Roli favoritů ustáli, ale více než 70 minut hráli s Mallorcou vyrovnaně. Fotbalisté Realu Madrid však poté ukázali sílu, zvítězili 4:1 a udrželi ve španělské lize stoprocentní bilanci i vedení v tabulce. Vynikající formu má také Barcelona, která venku deklasovala Cádiz 4:0. Katalánci navázali na jednoznačná vítězství z předchozích týdnů včetně středečního utkání Ligy mistrů s Plzní a ideálně se naladili na úterní šlágr LM v Mnichově proti Bayernu. Dařilo se také šestému Atléticu Madrid, které rozstřílelo 4:1 Celtu Vigo.

Frenkie de Jong a Memphis Depay oslavují gól Barcelony
zdroj: imago sportfotodienst autor: Antonio Pozo

Mallorca se sice ve 35. minutě dostala do vedení zásluhou Muriqiho, ale Real ještě před přestávkou vyrovnal po Valverdeho individuální akci. Ve druhé půli zvrátil "Bílý balet" vývoj utkání nejprve trefou Viníciuse Juniora v 73. minutě. V 89. minutě se prosadil i Rodrygo a ve třetí minutě nastavení uzavřel gólové konto zápasu Rüdiger.

Úřadující mistři vedou tabulku se skóre 15:5. Mallorca podruhé za sebou nezvítězila a s pěti body jí náleží 13. místo.

Athletic Bilbao zvítězilo v Elche 4:1 po vlastním gólu Mercaua a trefách Sanceta, Williamse a Berenguera. Všechny čtyři branky hostujícího týmu padly v prvním poločase. Za domácí se v 59. minutě prosadil střídající Ponce. Baskický klub se tak dostal na páté místo s deseti body a skóre 9:2. Elche v sezoně zatím nezvítězilo a s jedním bodem je předposlední.

Betis Sevilla udolal Villarreal 1:0 díky brance Rodriho z 61. minuty. Hosté poznali hořkost ligové porážky poprvé v sezoně a s deseti body jsou na čtvrtém místě. Betis přeskočil mimo jiné i svého soupeře a je s dvanácti body třetí. V La Lize vyhrál na domácí půdě s čistým štítem počtvrté v řadě.

Barcelona úřadovala po přestávce

Barcelona dala všechny góly ve druhém poločasu. Nejprve se trefil De Jong a po něm střídající Lewandowski. Polský kanonýr, jenž proti Plzni zaznamenal hattrick, skóroval v pátém soutěžním utkání po sobě.

Zápas byl poté na téměř hodinu přerušen kvůli kolapsu jednoho z diváků. Domácí brankář Ledesma dokonce sprintoval ke zdravotníkům s defibrilátorem. Fanoušek nakonec přišel k sobě a byl odvezen do nemocnice. Po znovuobnovení střetnutí dali hosté ještě dvě branky zásluhou střídajících hráčů Fatiho a Dembélého.

Tým trenéra Xaviho udržel ligovou neporazitelnost, poslední Cádiz naopak prohrál i páté kolo a jako jediný v ligové sezoně nebodoval.

První vítězství v tomto ročníku La Ligy zaznamenala Sevilla. Andaluský celek vyhrál na hřišti barcelonského Espaňolu 3:2 díky dvěma gólům a asistenci obránce Carmony. Atlético Madrid si doma poradilo se Celtou Vigo 4:1 a bodovalo ve čtvrtém z pěti kol.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

Girona - Valladolid 2:1 (21. Reinier, 88. Romeu - 38. Monchu), Vallecano - Valencie 2:1 (5. Palazón, 52. vlastní Nico - 90.+4 Diakhaby), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 2:3 (45.+4 Joselu z pen., 62. Braithwaite - 27. a 45. Carmona, 1. Lamela), Cádiz - FC Barcelona 0:4 (55. De Jong, 65. Lewandowski, 86. Fati, 90.+2 Dembélé), Atlético Madrid - Celta Vigo 4:1 (9. Correa, 50. De Paul, 66. Carrasco, 82. vlastní Núňez - 71. Veiga), Real Madrid - Mallorca 4:1 (45.+3 Valverde, 73. Vinícius Junior, 89. Rodrygo, 90.+3 Rüdiger - 35. Muriqi), Elche - Bilbao 1:4 (59. Ponce - 9. vlastní Mercau, 14. Sancet, 22. Williams, 44. Berenguer), Getafe - San Sebastian 2:1 (45.+5 Ünal, 48. Aleňa - 50. Méndez), Betis Sevilla - Villarreal 1:0 (61. Rodri), Almería - Pamplona 0:1 (28. Ávila).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články