Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Real se po další remíze bojí o vítězství v lize

Madrid - Ještě před třemi týdny vedli fotbalisté Realu Madrid španělskou ligu o deset bodů a téměř nikdo nepochyboval, že sesadí z "trůnu" obhájce titulu Barcelonu. Po víkendovém kole je vše jinak: náskok Realu se po třetí remíze z posledních pěti zápasů ztenčil sedm kol před koncem soutěže na čtyři body a kapitán Realu brankář Iker Casillas poprvé vyjádřil obavu, že by jeho celek mohl o titul přijít. 

Cristiano Ronaldo
zdroj: AP

"Madrid může první místo ztratit, honí nás skvělý tým. Nemůžeme sedět a žít z desetibodového náskoku, který jsme si vybudovali v minulosti," řekl Casillas po nedělní bezbrankové remíze s Valencií.

Zatímco proti Málaze a Villarrealu přišel Real o vítězství vždy až v posledních deseti minutách, proti Valencii se v neděli brankově vůbec nedokázal prosadit a mohl děkovat Casillasovi, že neprohrál. Zkušený brankář chytil dvě gólové šance a navíc mu dvakrát pomohla branková konstrukce.

"Jsme zklamaní. Očekávali jsme vítězství, protože každý bod je teď klíčový. Stále máme náskok, i když ne takový jako předtím, ale musíme koukat dopředu," řekl záložník Xabi Alonso.

Portugalský fotbalista Pepe
zdroj: ISIFA

Real hrál v neděli hodně nervózně a po zápase se zlobil na rozhodčího, který posoudil dva pády Cristiana Ronalda v pokutovém území jako přifilmované. Nejdiskutovanější akci zápasu ale předvedl v druhé půli neblaze proslulý domácí bek Pepe. Po drobném faulu od Pabla Piattiho se začal teatrálně svíjet na zemi, a když se k němu sklonil spoluhráč Álvaro Arbeloa, zlostně do něj kopl.

Podle asistenta Realu Aitora Karanky je ale v kabině stále pozitivní nálada. "Zůstáváme klidní, protože stále máme čtyřbodový náskok před Barcelonou," uvedl Karanka, který před novináři tentokrát zastoupil hlavního kouče Josého Mourinha.

Do konce španělské ligy zbývá sedm kol a už jen dva zápasy chybějí do přímého souboje Realu s Barcelonou na Nou Campu. Do té doby se náskok "Bílého baletu" může opět zmenšit, ve středu totiž madridský celek čeká nevyzpytatelné městské derby na hřišti Atlétika. "Musíme vyhrát, je to jeden z klíčových zápasů. Ale musíme si dát pozor, Atlétiko se pod koučem Simeonem zvedlo," uvedl Arbeloa. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články