Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real se nadřel, nakonec ale slaví zisk Superpoháru

Trondheim – Vítězi Superpoháru za rok 2016 se v napínavém finále stali hráči madridského Realu. V utkání přitom měli namále a pouhá minuta zbývala soupeřům ze Sevilly k tomu, aby se s pohárem mohli fotit oni. Branka Sergia Ramose ale znamenala vyrovnání na poslední chvíli, v prodloužení poté vítězství Realu 3:2 zařídil fantastickým sólem Daniel Carvajal.

Real nastoupil bez řady opor včetně mistrů Evropy Pepeho a Cristiana Ronalda či druhého nejdražšího hráče světa Garetha Balea. Jen na lavičce začali James Rodríguez, Luka Modrič a Karim Benzema. I bez nich si Bílý balet uměl poradit a mladíci se chytili šance. Zejména dvacetiletý Asensio potvrdil svůj talent, který rozvíjel na hostování v Mallorce a Espaňolu Barcelona. Ve 21. minutě dostal 25 metrů od branky trochu prostoru, což využil a nádhernou střelou do horního rohu branky poslal Real do vedení.

"Předvedl vyspělý výkon, nejen díky tomu gólu, který byl fantastický. Když dáte hráči důvěru a on vám ji splatí tím nejlepším možným způsobem, máte radost. Zůstane s námi v týmu," řekl trenér Realu Zinedine Zidane na adresu mladíka, který v minulé sezoně hostoval v Espaňolu Barcelona.

Sevilla, která přes léto obměnila kádr a změnila trenéra, však dokázala ještě do poločasu srovnat se soupeřem krok. Vitolo si na hranici pokutového území zpracoval míč na prsa, obhazoval si soupeře tak šikovně, že tím nahrál spoluhráči Vázquezovi a ten střelou k tyči vyrovnal. Zidane postupně ve druhé půli poslal do hry z lavičky všechny opory, ale herně se vítězi Ligy mistrů nedařilo. Asensio pouze svou další nebezpečnou střelu poslal těsně vedle.

Naopak v 71. minutě se prodíral do vápna Vitolo a zastavil ho až faul Sergia Ramose. Sevilla dostala výhodu pokutového kopu a střídající Konopljanka ho proměnil.

Ramos však svou chybu napravil v nastavení. Vysunul se na hrot a hlavou poslal zápas do prodloužení. "Měl jsem štěstí, že jsem byl opět ve správnou chvíli na správném místě. Ale neřekl bych, že je to náhoda. V DNA Realu je zakořeněné nejen vítězit, ale i bojovat do poslední sekundy," prohlásil Ramos.

Španělský reprezentant skóroval i v letošním finále Ligy mistrů. "Musím přiznat, že ty góly proti Atléticu a Seville v závěru jsou opravdu jedinečné chvíle v životě. Až si na to vzpomenu zítra, vychutnám si to ještě víc, protože se to seběhlo hodně rychle," uvedl Ramos.

"Hráč jako Sergio je vždy tím, kdo zápasy rozhoduje. Viděli jsme to už dříve a viděli jsme to i dnes. Vždy je tu pro nás, aby nám získal trofej. Byl přesně tam, kde měl být," ocenil kapitána Zidane.

V prodloužení už po třech minutách dostal červenou kartu klíčový obránce Sevilly Kolodziejczak a Real se dostal do výrazného tlaku. Po několika zahozených šancích nakonec rozhodl po 119 minutách pravý bek Carvajal, který předvedl parádní sólo zakončené obstřelením brankáře.

Real Madrid - FC Sevilla 3:2 (2:2, 1:1) po prodl.

Branky: 21. Asensio, 90.+3 Ramos, 119. Carvajal - 41. F. Vázquez, 72. Konopljanka z pen. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Grujič, Djokič (všichni Srb.). ŽK: Carvajal, Asensio, Rodríguez - Vitolo, Kolodziejczak. ČK: 93. Kolodziejczak. Diváci: 21 405.

Real: Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Isco (66. Modrič), Casemiro, Kovačič (73. Rodríguez) - Asensio, Morata (62. Benzema), L. Vázquez. Trenér: Zidane.

Sevilla: Rico - Pareja, Carrico (51. Rami), Kolodziejczak - Kijotake, Iborra (74. Kranevitter), F. Vázquez - N'Zonzi - Mariano, Vietto (67. Konopljanka), Vitolo. Trenér: Sampaoli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články