Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Real schytal výprask 3:7 od Atlética, Balův přestup do Číny se blíží

Real Madrid zakončil americké turné nevídaným debaklem od městského rivala Atlética. "Bílý balet" už o poločase prohrával 0:5, po přestávce se zlepšil, ale porážce 3:7 nezabránil. Jen na lavičce opět zůstal Gareth Bale, který je podle španělských médií blízko přestupu do čínského klubu Ťiang-su Su-ning.

Je nám líto, video expirovalo.
Real schytal v přípravě výprask od Atlética

Bezmála šedesát tisíc diváků v New Yorku sledovalo gólové hody, k nimž v 8. minutě přispěl i Portugalec Joao Félix, z kterého Atlético letos udělalo třetího nejdražšího fotbalistu historie. Čtyři góly vítězů vstřelil Diego Costa, kanonádu zahájil hned v první minutě, ale zápas nedohrál. O další branky svěřenců Diega Simeoneho se postarali Angel Correa a Vitolo.

Také Real představil své nové hvězdy - Belgičana Edena Hazarda a srbského útočníka Luku Joviče, který se však po půlhodině hry zranil.

Po změně stran porážku zmírnili Nacho, Benzema a Javi Hernández. Hrdina zápasu Diego Costa byl spolu s reprezentačním kolegou Danim Carvajalem z Realu v 65. minutě vyloučen za vzájemnou potyčku.

Real na americkém turné prohrál s Bayernem Mnichov a Arsenal porazil až na penalty. Ve třech zápasech inkasoval 12 branek, přesto trenér Zinédine Zidane prohlásil, že není důvod k panice. "Je to jen příprava. Důležité je, jak na tom budeme 17. srpna, kdy začíná liga. Do té doby musíme zlepšit úplně všechno," zhodnotil vystoupení svého týmu.

Zamíří Bale co nevidět do Číny?

Velšan Gareth Bale přihlížel demolici svého týmu opět jen z lavičky a podle mediálních spekulací se blíží jeho přesun do Číny. Deník Marca v pátek napsal, že k dotažení dlouho očekávaného přestupu hvězdného útočníka zbývají poslední detaily. Jeden z nejbohatších klubů čínské ligy Ťiang-su je ochoten převzít Baleovu tříletou smlouvu na 22 milionů eur (zhruba 563 milionů korun) ročně.

Třicetiletý Bale přišel do Madridu v roce 2013 z Tottenhamu za tehdy rekordní částku 101 milionů eur. V dresu "Bílého baletu" odehrál 231 zápasů, dal 102 branek, přidal 65 přihrávek a čtyřikrát za sebou s klubem vyhrál Ligu mistrů. V uplynulé sezoně, která byla po odchodu hvězdného Cristiana Ronalda pro Real jednou z nejhorších v historii, se nedokázal prosadit do základní sestavy a ani v přípravě si moc nezahrál.

Ťiang-su Su-ning z města Nan-ťingu skončil v lize pátý, ale patří k bohatým čínským klubům. Podnikatelská skupina, která ho vlastní, má zároveň sedmdesátiprocentní podíl v Interu Milán. V pátek přesunula z italského klubu do Ťiang-su brazilského reprezentačního stopera Joaa Mirandu.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články