Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Real remizoval na Barceloně 2:2, góly El Clásica dali jen Messi a Ronaldo

Barcelona - Fotbalisté Barcelony remizovali v El Clásicu s mistrovským Realem Madrid 2:2 a v sedmém kole španělské ligy ztratili první body v sezoně. Po dvou brankách vstřelily na Nou Campu největší hvězdy nesmiřitelných rivalů Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Vedoucí Barcelona si na pátý Real udržela v tabulce osmibodový náskok.

Messi a Ronaldo v El Clásicu
zdroj: EPA autor: ALBERTO ESTEVEZ

Domácím chyběli zranění stopeři Carles Puyol a Gerard Piqué, které zastoupili Javier Mascherano a Sergio Busquets. Možná i proto se poprvé radovali v úvodu aktivnější hosté. Ve 23. minutě našel Karim Benzema v pokutovém území nehlídaného Ronalda a ten se trefil umístěnou ranou. Sedmadvacetiletý Portugalec dal Barceloně gól v šestém soutěžním střetnutí za sebou. Krátce poté mohl zvýšit Benzema, ale zblízka napálil tyč.

Osm minut po Ronaldově zásahu bylo vyrovnáno. Ve vápně Realu promáchl Pepe a dobíhající Messi nekompromisně propálil Ikera Casillase. Po hodině hry se pětadvacetiletý Argentinec prosadil podruhé, když trestný kop precizně zatočil přes zeď za záda španělské reprezentační jedničky.

Domácí se z vedení radovali jen pět minut. Mesut Özil našel přesným pasem za barcelonskou obranu Ronalda, jenž samostatný únik zakončil tvrdou střelou. V závěru měli mírnou převahu Katalánci, rozhodující branku však nepřidali.

Messi a Ronaldo se s osmi ligovými góly v sezoně dostali do čela tabulky střelců o jeden zásah před dosud nejlepšího střelce Radamela Falcaa z Atlétika Madrid.

Athletic Bilbao po čtvrteční prohře 1:3 v Evropské lize se Spartou Praha zabral a porazil 1:0 Pamplonu. Baskický celek díky trefě útočníka Aritze Adurize z 12. minuty ukončil sérii pěti soutěžních utkání bez vítězství. Athletic podruhé v sezoně v lize zvítězil a je patnáctý v tabulce.

Trenér Marcelo Bielsa, jehož tým přivítá Spartu v posledním utkání skupiny I 6. prosince, do utkání postavil sestavu: Iraizoz - Iraola, Gurpegi, Ekiza, Castillo (75. Aurtenetxe) - Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Ander Herrera (78. San José), Muniain - Aduriz (70. Llorente).

Barcelona - Real Madrid 2:2 (1:1)

Branky: 31. a 61. Messi - 23. a 66. Ronaldo

FC Barcelona: Víctor Valdés, Dani Alves (28. Martín Montoya), Javier Mascherano, Sergio Busquets, Adriano Correia, Cesc Fàbregas (64. Alexis Sánchez), Xavi, Andrés Iniesta, Pedro, Lionel Messi, Jordi Alba

Real Madrid: Iker Casillas, Álvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Sami Khedira, Xabi Alonso, Ángel Di María (88. Michael Essien), Mesut Özil (80. Kaká), Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (62. Gonzalo Higuaín)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články