Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Real před odvetou pod tlakem, nad Barcelonou musí vyhrát

Barcelona – Na fotbalisty Barcelony a Realu Madrid čeká další ze série bitev slavného El Clásika. Na Nou Campu se večer utkají v odvetě čtvrtfinále Španělského poháru a mnohem lepší výchozí pozici má katalánský klub, který si před týdnem přivezl z úvodního duelu na San Bernabeu slibnou výhru 2:1. "Bílý balet" je pod tlakem, a pokud v souboji s odvěkým rivalem opět neuspěje, může to ještě zvýšit tlak na trenéra Josého Mourinha, který upadl v nemilost některých fanoušků.

Real neprožívá klidné časy. V lize si sice udržuje před "Barcou" pětibodový náskok, ale v posledních dnech je situace v klubu napjatá. Při víkendové výhře nad Bilbaem dokonce část fanoušků poprvé vypískala kouče Mourinha. Naštvalo je, že "Bílý balet" dlouhodobě nezvládá souboje s Barcelonou, a portugalskému trenérovi také vyčítají údajnou ostrou hádku s bekem Sergiem Ramosem. Mourinho jemu a některým dalším hráčům údajně řekl, že ho svými výroky zabíjejí.

Atmosféru kolem Realu rozvířil také nesportovní zákrok bouřliváka Pepeho, který v minulém pohárovém duelu šlápl na ruku barcelonské hvězdě Lionelu Messimu. Od španělského svazu sice nedostal žádný trest, ale zatím není jisté, zda v odvetě nastoupí, neboť ho trápí drobné zranění. Mourinho i hráči neshody v kabině Realu vehementně vyvracejí. "Kdokoliv tvrdí, že kabina je rozdělená na skupiny, tak lže," napsal Ramos na sociální síti Twitter.

Real Madrid - FC Bacelona
zdroj: AP autor: Daniel Ochoa de Olza

Mourinho dnes nechtěl údajné rozpory v týmu komentovat a odmítl se vyjádřit i ke spekulacím novinářů, podle nichž má po sezoně v Realu skončit. "Opravdu jsem to řekl? Zeptejte se kolegů," odvětil podrážděně. Žádná panika podle něj není na místě. "Máme o pět bodů více než tým, který každý považuje za nejlepší na světě. Nepřijde mi, že bychom měli nějak moc problémů nebo že bychom dělali věci tak špatně," řekl.

Bilancí z El Clásika se ale portugalský kouč chlubit nemůže. Z devíti vzájemných měření sil vyhrál pouze loňské finále Španělského poháru, celkově Real zvítězil nad Barcelonou v jediném z posledních třinácti duelů. Pokud nechtějí zakončit svou cestu za obhajobou už ve čtvrtfinále, potřebují na Nou Campu zvítězit a zároveň vstřelit nejméně dvě branky. To se jim naposledy povedlo v roce 2003.

Barcelona se nechce problémy v táboře soupeře příliš zabývat. "Vedou ligu, stále mohou dosáhnout na semifinále Španělského poháru a v Lize mistrů jsou v dalším kole. Při pohledu zvenku je těžké odečíst, zda mají, nebo nemají problémy," řekl záložník Andrés Iniesta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články