Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Real postupuje, Bayern i Benfica si musejí ještě počkat

Praha - Fotbalisté Realu Madrid si v zápase 4. kola Ligy mistrů zajistili postup ze základní skupiny a přidali se ke dvěma dosud známým účastníkům osmifinále AC Milán a Barceloně. "Bílý balet" poprvé v historii zvítězil na hřišti Lyonu a jako jediný stále prochází soutěží bez ztráty bodu. Slavit postup ještě nemohou fotbalisté Bayernu Mnichov. Ač doma porazili Neapol, radost jim překazil Manchester City, který vyhrál nad Villarrealem.

Real Madrid potvrdil formu z posledních týdnů. Na stadionu Olympique na pátý pokus konečně zvítězil a ve vzájemných zápasech už pětkrát za sebou neprohrál. Za triumfem ho ve 24. minutě nasměroval trefou z přímého kopu Ronaldo, Lyon své šance nevyužil a na 300. gól v evropských pohárech zatím nedosáhl. "Bílý balet" i po čtvrtém kole udržel čisté konto a po druhém zásahu Ronalda, tentokrát z penalty, odjel z Francie s dvougólovou výhrou.

Bayern doma válcuje jednoho soupeře za druhým a ušetřena zpočátku nezůstala ani Neapol. Třemi góly mezi 17. a 42. minutou ji sestřelil kanonýr Gómez, pro kterého to byl druhý hattrick v Lize mistrů v kariéře. Za jeden poločas se v prestižní soutěži naposledy třikrát trefil v loňském duelu s Arsenalem barcelonský Lionel Messi, jenž se s Gómezem nyní dělí o čelo střelecké tabulky. Oba dali pět branek.

Gómezův první gól byl jubilejní, mnichovský tým jako čtvrtý klub v historii dosáhl v Lize mistrů na metu 250 branek. Italský celek sice ještě do půle díky Fernándezově hlavičce snížil a stejný hráč druhou trefou zdramatizoval závěr, ale první porážku svého týmu neodvrátil. Bayern se z postupu zatím ještě radovat nemůže, protože v druhém utkání skupiny A zvítězil Manchester City na hřišti tápajícího Villarrealu 3:0. Hosté sice v evropských pohárech v minulých pěti utkáních mimo ostrovy nevyhráli, ale dnes si triumf zajistili už během první půle. Dvěma góly se blýskl Touré a miliardářský klub se posunul na druhé místo.

Postup měla ve svých rukou také Benfica Lisabon, které stačilo na domácím stadionu porazit Basilej. Favorit začal svižně a už po čtyřech minutách slavil díky krásné střele Rodriga, ale švýcarský celek znovu ukázal, že na hřištích soupeřů umí překvapit a po remíze 3:3 na půdě Manchesteru United dokázal uzmout bod i Benfice. V 64. minutě vyrovnal Huggel a radovat se mohl i Radoslav Kováč, který opět zůstal na lavičce.

Na portugalský tým se dotáhl Manchester United. "Rudí ďáblové" proti outsiderovi Otelulu Galati odčinili předešlou domácí remízu s Basilejí, i když ani tentokrát nijak nezářili. Valencia sice v osmé minutě otevřel skóre, ale definitivního uklidnění se domácí dočkali až tři minuty před koncem, kdy se prosadil Rooney a navázal na dvě trefy z prvního souboje v Rumunsku.

Lille s českým bekem Davidem Rozehnalem v sestavě i podruhé podlehlo Interu Milán. Francouzský tým vyhrál v Itálii tři ze čtyř předchozích zápasů, ale na San Siru stejně jako v úvodním duelu doma selhal hned v úvodu. Pojistku milánskému triumfu dal v druhé půli Milito a Inter si upevnil vedení v tabulce, i když v závěru snížil De Melo.

Antonio Valencia otevřel skóre duelu s rumunským týmem Otelul Galati
zdroj: ČTK/AP

Souboj o druhé místo ve skupině mezi Trabzonsporem a CSKA Moskva je stále vyrovnaný, remíza ve vzájemném duelu v Turecko nic nevyřešila. Na přímý český souboj nedošlo, Tomáš Necid z CSKA stále rehabilituje po operaci kolena. Domácí Čelůstka odehrál 90 minut a v závěru byl blízko k tomu, aby navázal na gól ze hřiště Interu. Radost mu ale pokazila tyč.

Dinamo Záhřeb jako jediný tým v soutěži ještě neskórovalo a tristní bilanci nevylepšilo ani na hřišti Ajaxu Amsterodam. Domácí udeřili dvakrát krátce po sobě v polovině první půle a důležitý tříbodový zisk ozdobili po pauze dalšími dvěma góly. Posunuli se na druhé místo skupiny D před Lyon.

Výsledky zápasů 4. kola fotbalové Ligy mistrů

Skupina A:

Bayern Mnichov - Neapol 3:2 (3:1)

Branky: 17.,23. a42. Gómez -45. a79. Fernández. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). ČK: 77. Badstuber - 70. Zuniga.

Villarreal - Manchester City 0:3 (0:2)

Branky:30. a71. Touré, 45.+3 Balotelli z pen. Rozhodčí: Proenca (Portug.).

Skupina B:

Trabzonspor - CSKA Moskva 0:0

Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). ČK: 74. Doumbia (CSKA).

Inter Milán - Lille 2:1 (1:0)

Branky: 18. Samuel, 65. Milito - 84. De Melo. Rozhodčí: Stark (Něm.).

Skupina C:

Manchester United - Otelul Galati 2:0 (1:0)

Branky: 8. Valencia, 87. Rooney. Rozhodčí: Strahonja (Chorv.).

Benfica Lisabon - Basilej 1:1 (1:0)

Branky: 4. Rodrigo - 64. Huggel. Rozhodčí: Velasco Carballo (Šp.).

Skupina D:

Ajax Amsterodam - Dinamo Záhřeb 4:0 (2:0)

Branky: 20. Van der Wiel, 25. Sulejmani, 65. De Jong, 90. Lodeiro. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).

Lyon - Real Madrid 0:2 (0:1)

Branky: 24. a 69. z pen. Ronaldo. Rozhodčí: Rizzoli (It.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články