Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Real porazil Celtu Vigo a poprvé v sezoně je před Atlétikem

Madrid – Real Madrid pokračuje v dolování výher. Ta poslední nad Celtou přišla i s obtížemi, bílý balet však nakonec zvítězil 2:1, poprvé v sezoně se tak v tabulce posunul před Atlético a je tak druhý. Městský rival totiž poprvé v sezoně nejenže nezvítězili, ale dokonce prohráli na domácím hřišti se San Sebastianem 0:1. Po dvou prohrách v soutěžních utkáních se opět dočkala vítězství Barcelona, když porazila na domácím hřišti poslední Deportivo La Coruňa 2:0.

Slavící hráči Barcelony
zdroj: Isifa

Real měl proti Celtě více ze hry, ale jeho útoky spolehlivě zastavoval výborně chytající brankář Javi Varas. Svěřence Josého Mourinha poslal do vedení až v 61. minutě po rohu Cristiano Ronaldo, jenže radost vydržela "Bílému baletu" jen dvě minuty, protože se štěstím srovnal Iago Aspas. Obhájci titulu tak zařídila tři body až penalta ze 72. minuty, kterou po faulu Varase na záložníka Kaká proměnil střelou doprostřed branky Ronaldo. Krátce před koncem Celta mohla vyrovnat, míč ale zastavilo břevno.

Valencie propásla možnost posunout se na čtvrté místo a podlehla 0:1 Bilbau. Baskům zařídil cenné tři body v boji o jistotu udržení Iker Muniain, který po vydařeném minulém ročníku konečně ukončil čekání na první gól v tom probíhajícím.

Atlético dosud ve třinácti domácích zápasech neztratilo ani bod, dnes ale pod tlakem předchozího výsledku Realu přišlo rovnou o všechny tři. San Sebastianu zajistil tři body a posun na páté místo v tabulce po rychlém brejku v 53. minutě Xabi Prieto.

Vedoucí tým ligy začal utkání s Lionelem Messim a dalšími oporami jen na lavičce náhradníků, protože už v úterý ho čeká odveta osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán. Favorita poslal do vedení ve 38. minutě zásahem hlavou Alexis Sanchez, který zaznamenal svůj druhý ligový gól v sezoně.

Po přestávce už se dostal na hřiště i střelecký rekordman domácích Argentinec Messi, který v 62. minutě vystřídal Davida Villu. A právě Messi svou jubilejní 40. trefou sezony pečetil výhru favorita a v lize se trefil již v rekordním 17. utkání v řadě. Deportivu se nevydařila odveta za říjnovou domácí porážku 4:5. Na výhru nad Barcelonou čeká již od dubna 2008 a s pouhými 17 body a třemi výhrami v sezoně je na posledním místě.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Vallecano - Espaňol Barcelona 2:0 (9. Alejandro Domínguez, 77. Piti), Valladolid - Málaga 1:1 (41. Manucho - 8. Demichelis), Barcelona - La Coruňa 2:0 (38. Sánchez, 88. Messi), Mallorca - FC Sevilla 2:1 (16. a 66. Alfaro - 61. Negredo), Bilbao - Valencie 1:0 (79. Muniain), Levante - Getafe 0:0, Vigo - Real Madrid 1:2 (63. Aspas - 61. a 72. z pen. Ronaldo

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články