Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Real po skalpu Barcelony prahne po vyřazení Bayernu

Praha - V sobotu dobyli slavné vítězství na půdě rivalské Barcelony, čímž udělali zřejmě klíčový krok k zisku ligového titulu, dnes budou rozjetí fotbalisté Realu Madrid v Lize mistrů toužit připravit o naděje dalšího giganta Bayern Mnichov. Celá věc má jeden háček: Real musí v domácí odvetě smazat jednobrankové manko, které nabral před týdnem při porážce 1:2 v Mnichově. Přímý přenos duelu sledujte na ČT4 a webu sportzive.cz.

"Bude to obrovská bitva až do úplného konce. Ale jsem si jistý, že dosáhneme na výhru, která bude vstupenkou do finále. S pomocí našich fanoušků to dokážeme," prohlásil ofenzivní tahoun Realu Cristiano Ronaldo, nažhavený vítěznou trefou ve velkém derby s Barcou.  

Bayern má také velkou motivaci uspět, protože postupem by splnil sen svým fanouškům, protože finále se v květnu uskuteční právě na jeho stadionu v Allianz Areně. A jeho hráči by také rádi odčinili zklamání z ligy. O víkendu v ní totiž na rozdíl od Realu ztratili poslední šanci na titul, který znovu uchvátil Dortmund.

Proto má pro Bayern odveta na stadionu Santiaga Bernabeua takový význam. "Bude to můj nejdůležitější zápas v Bayernu," řekl záložník Franck Ribéry, který už prý hodil za hlavu kontroverzi s hvězdným spoluhráčem Arjenem Robbenem. Ribéry prý Robbena v poločase prvního utkání s Realem inzultoval.

Bayern míří do španělské metropole a musí jej povzbuzovat pohled na historickou vzájemnou bilanci v duelech s Realem. Oba týmy čeká už dvacátý vzájemný souboj, což je evropský rekord. A německý gigant má navrch: vyhrál jedenáct zápasů, zatímco Real šest. Bayern se s Realem poměřil také už čtyřikrát v semifinále LM a ve třech případech slavil postup. Teď se pokusí dřívější úspěchy napodobit.

Je nám líto, video expirovalo.
Před Ligou mistrů

Franck Ribéry:

"Můžeme dosáhnout něčeho velkého, ale musíme hrát aspoň tak jako v prvním utkání. Čeká nás extrémně těžký zápas. Real v sobotu v Barceloně ukázal, jak velký tým má. Svým výkonem mě nadchl."

Kouč Bayernu Jupp Heynckes, který před 14 lety přivedl právě Real k triumfu v LM, spatřuje klíč k úspěchu ve vstřelené brance na soupeřově hřišti. "Jsme toho schopni, protože máme skvělé útočníky. Základem bude perfektní defenziva, z ní budeme vyrážet do kontrů," nastínil Heynckes taktiku, zatímco jeho protějšek na lavičce Realu José Mourinho dál odmítá s médii komunikovat.



Bayern se musí mít na pozoru, Real doma letos v Lize mistrů vyhrál všech pět zápasů a před bitvou s bavorským velkoklubem chce využít euforii načerpanou při sobotním triumfu v Barceloně.

Mnoho aktérů bitvy si musí dát velký pozor na hrozbu žluté karty, která by je vyřadila z mnichovského finále. Na straně Realu jsou v ohrožení Ramos, Coentrao, Xabi Alonso a Higuaín, Bayern je v ještě horší pozici, protože o finále můžou v případě dalšího napomínání přijít Lahm, Badstuber, Alaba, Boateng, Kroos, Luiz Gustavo a Müller.

Předpokládané sestavy:

Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao (Marcelo) - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema.

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry - Gomez.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články