Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Real po obratu srovnal krok s Barcelonou, Vaclík má první nulu v lize

Obhájci mistrovského titulu z Barcelony vydřeli ve druhém kole španělské ligy vítězství 1:0 na hřišti nováčka Valladolidu. Vítěznou branku vstřelil Ousmane Dembélé. Po úvodní ztrátě a remíze 1:1 na hřišti Valencie fotbalisté Atlétika Madrid zabrali a zvítězili doma s městským rivalem Rayo Vallecanem také 1:0 díky gólu Antoine Griezmanna. Uspěl také druhý celek z hlavního města, Real si poradil s Gironou a připsal si výhru 4:1. Brankář Tomáš Vaclík zaznamenal v dresu Sevilly první čisté konto ve španělské lize po remíze 0:0 s Villarrealem.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Jose Manuel Vidal

V loňské sezoně dokázala Girona na domácím hřišti "bílý balet" porazit a do utkání vstoupila dobře i tentokrát, v 16. minutě uklidil míč chladnokrevně pod břevno Borja García. V 38. minutě ale Muniesa fauloval ve vápně Asensia a nařízenou penaltu proměnil dloubáčkem doprostřed branky kapitán Realu Ramos.

Krátce po změně stran zastavil Pons Asensia v pokutovém území znovu pouze za cenu faulu a z následné penalty poslal brankáře Bona na druhou stranu Benzema. Na rozdíl dvou branek zvýšil po rychlém brejku Bale, který vstřelil gól v šestém utkání La Ligy v řadě, což je jeho nejdelší série. Zároveň dal svůj 150. gól v kariéře. Deset minut před koncem přidal ještě jeden zásah Benzema.

Trenér Sevilly Pablo Machín udělal v základní sestavě svého týmu osm změn oproti pohárovému utkání v Olomouci. V zahajovací jedenáctce zůstali pouze Vaclík, záložník Banega a střelec vítězné branky Sarabia.

Vaclík řešil nejvážnější situaci v 68. minutě, když se před ním sám ocitl bývalý kanonýr Sevilly Bacca. Český brankář jeho tvrdou střelu zblízka i díky včasnému vyběhnutí vyrazil na roh. Na druhé straně mohl rozhodnout v 90. minutě střídající Ben Yedder, ale trefil pouze tyč.

Barcelona málem klopýtla, zachránil ji ofsajd a Dembélé

Katalánci v čele s kapitánem Messim měli proti houževnatému soupeři problémy a obtížně si vytvářeli šance. Domácí brankář Masip, který prošel Barcelonou, v prvním poločase zblízka vychytal Suáreze a také vyrazil Coutinhovu přízemní ránu.

"Barca" se dočkala v 57. minutě. Suárezův centr Roberto vrátil hlavou před branku a Francouz Dembélé pohotově zakončil.

Hosté pojistku nepřidali a až do konce se báli o výsledek. Valladolid favorita zatlačil a v nastavení dokonce vyrovnal, ale Kekův gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Griezmann zařídil Atlétiku tři body

Diváci na stadionu Wanda Metropolitano viděli jediný gól v 63. minutě. Savič po rohu přiťukl hlavou míč na Griezmanna a ten v dobré pozici nezaváhal.

Mistr světa z Ruska si připsal první soutěžní zásah v nové sezoně. Atlético v závěru podržel brankář Oblak, Vallecano tak po úvodní prohře 1:4 se Sevillou podruhé nebodovalo.

2. kolo španělské fotbalové ligy:

Getafe - Eibar 2:0 (18. Ángel, 90. Molina), Leganés - San Sebastian 2:2 (54. a 88. El Zhar - 11. Zurutuza, 17. Illarramendi), Alavés - Betis Sevilla 0:0, Atlético Madrid - Vallecano 1:0 (63. Griezmann), Valladolid - FC Barcelona 0:1 (57. Dembélé), Espaňol Barcelona - Valencie 2:0 (63. Granero, 68. Iglesias), FC Sevilla - Villarreal 0:0, Girona - Real Madrid 1:4 (16. B. García - 52. z pen. a 80. Benzema, 39. Ramos z pen., 59. Bale), Levante - Vigo 1:2 (79. Morales z pen. - 10. Pione Sisto, 35. Maxi Gómez), Bilbao - Huesca 2:2 (47. Susaeta, 63. Yuri - 71. Miramón, 87. Ávila).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články