Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Real opět vyhrál díky penaltě a drží se v čele, Vaclík se zranil

Od restartu soutěže zůstávají bez ztráty bodu a kráčí k titulu. Fotbalisté Realu Madrid tentokrát uspěli na půdě Athleticu Bilbao, kde v rámci 34. kola španělské ligy zvítězili 1:0. Rozhodující trefu dal z penalty Sergio Ramos, který z pokutového kopu rozhodl o triumfu "bílého baletu" podruhé v řadě. Barcelona odpověděla vítězstvím a porazila Villarreal 4:1. Obhájci titulu ztrácí na lídra španělské ligy čtyři body. Dobrou formu potvrdil i městský rival Atlético. Mallorcu zničil 3:0 a upevnil si třetí místo. Tomáš Vaclík kvůli zranění v nastavení nedochytal zápas s Eibarem.

Slavící Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Oscar J. Barroso

Sevilla porazila sedmnáctý Eibar 1:0 a upevnila si čtvrté místo zaručující start v Lize mistrů. V nastavení Tomáš Vaclík vyběhl proti Kikemu Garcíovi, který trefil tyč. Česká reprezentační jednička si však ze souboje odnesla zranění, kvůli kterému nemohla závěr dochytat. Jelikož domácí trenér Julen Lopetegui předtím využil všech pět střídání, postavil se do branky Lucas Ocampos. V posledních sekundách zastavil střelu hostujícího gólmana Marka Dmitroviče, který přiběhl do šestnáctky.

Argentinský útočník byl hrdinou zápasu, když vystřelil druhé vítězství andaluského celku za sebou v 56. minutě.

Pokutový kop pro Real nařídil sudí v 70. minutě, kdy Dani García přišlápl ve vápně Marcela. Brankář Unai Simón sice vystihl směr střely, Ramos ale umístil svůj pokus přesně k tyči. Kapitán "Bílého baletu" tak potvrdil vynikající střeleckou formu, po koronavirové pauze dal už pátý gól v sedmém duelu a po restartu je nejlepším střelcem La Ligy.

Real si připsal sedmou výhru v řadě a po ligovém restartu je stále stoprocentní. Bilbao je osmé.

Pro Villarreal začal domácí zápas s Barcelonou nešťastně, když si už ve třetí minutě vstřelil vlastní gól stoper Pau Torres. Ve 14. minutě vyrovnal 16. gólem v sezoně Gerard Moreno.

Obhájci titulu ale ještě do pauzy rozhodli díky gólům Luise Suáreze a Antoina Griezmanna, na obě trefy přihrál Lionel Messi. Hvězdný Argentinec prožívá v tomto směru nejúspěšnější sezonu v kariéře, na kontě má už 19 ligových asistencí. V závěru přidal čtvrtou branku střídající Ansu Fati.

Atlético nasměroval k šestnáctému ligovému vítězství v sezoně a prodloužení dvanáctizápasové série neporazitelnosti ve 29. minutě Álvaro Morata. Nejdražší hráč španělské historie se ale z pokutového kopu, který sám vybojoval, prosadil až napodruhé. První střelu mu brankář Reina zneškodnil – nestál však na čáře a hlavní rozhodčí po konzultaci s videem nařídil opakování.

Druhou šanci Morata proměnil a v posledních sekundách první půle se trefil podruhé, v této sezoně La Ligy pojedenácté. Konečný výsledek stanovil v 79. minutě tečovanou střelou zpoza velkého vápna kapitán Koke. 

Valencie ukončila sérii tří porážek, když remizovala s Granadou 2:2. Body si rozdělily i Celta Vigo s Betisem Sevilla po výsledku 1:1. Valladolid zdolal Alavés 1:0, ten tak prohrál už pět utkání v řadě.

Po sérii pěti porážek tak u hráčů Alavésu skončil trenér Asier Garitano. Ten trénoval tým od loňského května. V nejvyšší soutěži předtím vedl jen tři čtvrtě roku San Sebastian. Novým koučem byl jmenován Juan Muňiz, kterého čeká hned na úvod těžká zkouška. V pátek se Alavés utká s vedoucím Realem Madrid.

Granada šla do vedení čtvrt hodiny po přestávce, penaltu proměnil Carlos Fernández. Valencie odpověděla během dvou minut, trefil se Manu Vallejo. Chvíli poté mohl přiřknout všechny body "netopýrům" Goncalo Guedes, v závěru však vyrovnal z přímého kopu Fede.

Vigu i Betisu se remíza hodila, oba týmy se vzdálily od sestupových pozic. Celta má na 16. místě náskok šesti bodů, celek ze Sevilly ještě o tři více.

Espaňol ztrácí po porážce 0:1 s Leganés na poslední nesestupovou pozici 11 bodů, příště ho navíc čeká derby na Camp Nou proti Barceloně. Leganés na předposledním místě naopak oživilo naději na záchranu, na 17. příčku má však manko sedm bodů.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:

Atlético - Mallorca 3:0 (29. z pen. a 45.+4 Morata, 79. Koke), Vigo - Betis 1:1 (22. Nolito - 79. Feddal), Vigo - Betis Sevilla 1:1 (22. Nolito - 79. Feddal), Valladolid - Alavés 1:0 (88. Fernández), Granada - Valencie 2:2 (61. Fernández z pen., 86. Fede - 63. Vallejo, 68. Guedes), Bilbao - Real Madrid 0:1 (73. Ramos z pen.), Espaňol Barcelona - Leganés 0:1 (53. Silva), Pamplona - Getafe 0:0., Villarreal - FC Barcelona 1:4 (14. Moreno - 3. vlastní Torres, 20. Suárez, 45. Griezmann, 86. Fati), Levante - San Sebastian 1:1 (16. Morales - 12. Isak), FC Sevilla - Eibar 1:0 (56. Ocampos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články