Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Real nezaváhal, stejně jako Atlético a Barcelona

Madrid - Fotbalisté Realu i Atlétika splnili úkol vybojovat tři body. Zatímco bílý balet zvítězil na hřišti Málagy, Atlético si poradilo doma s Espanyolem, oba celky přitom zvítězily 1:0. Barcelona deklasovala Pamplonu 7:0, čemuž hattrickem napomohl Lionel Messi. Tři branky z tohoto utkání argentinského hráče udělaly nejlepším střelcem Barcelony v historii - Messi dosáhl už na 371 branek v dresu katalánského klubu.

Slavící fotbalisté Realu
zdroj: EFE autor: Jorge Zapata

Real šel do sobotního duelu se sérií 18 ligových zápasů bez porážky a 29 celkově ve všech soutěžích. Její prodloužení mu nepřekazil ani někdejší kouč královského klubu Bernd Schuster na lavičce Málagy. O jedinou branku utkání se postaral ve 23. minutě kanonýr Cristiano Ronaldo, který si po přihrávce Garetha Balea navedl míč do pokutového území a zamířil k tyči. Portugalec vede s 25 góly tabulku střelců La Ligy o tři trefy před Diegem Costou z Atlétika.

Ten byl přitom jediným střelcem v utkání Atlétika s Espanyolem. Naturalizovaný španělský reprezentant se prosadil po necelé hodině hry, když unikl obraně soupeře a chladnokrevně v souboji jeden na jednoho překonal brankáře Casillu. Hosté si vypracovali ještě několik nebezpečných příležitostí, neprokázali však podobné nervy v zakončení, a Atlético si tak připsalo další tři body.

Messi se stal nejlepším střelcem Barcelony

Dosavadního rekordmana Paulina Alcántaru, který hrál za Barcelonu v letech 1912-1916 a 19181927, dohnal Messi v 18. minutě, kdy otevřel skóre. Do přestávky dali obhájci titulu soupeři bojujícímu o záchranu další dva góly a ve druhém poločase tuto nadílku ještě překonali i díky dvěma zásahům Messiho. Barcelona si vylepšila v 28. kole soutěže skóre na 81 nastřílených branek, čímž předstihla lídra tabulky Real Madrid (77). Na "Bílý balet", který vyhrál v Málaze těsně 1:0, dál ztrácí z třetí příčky čtyři body.

Čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa si vylepšil bilanci v tomto ligovém ročníku na 18 branek, i když kvůli podzimnímu zranění odehrál jen 21 zápasů. V tabulce střelců španělské ligy jsou před ním pouze Cristiano Ronaldo z Realu Madrid s 25 góly a Diego Costa z Atlétika (22). Alcántarovu bilanci má argentinský střelec v úmyslu překonat ještě mnohem výrazněji. "Dokud mě tu budou chtít, chci tady hrát. Mám v plánu hrát za Barcelonu do konce kariéry," uvedl Messi.

Celta Vigo v pohledném utkání zdolala 1:0 Levante. Jedinou branku vstřelil v 19. minutě Nolito, jinak se činili především brankáři. Několik jasných šancí vychytal gólman valencijského celku Keylor Navas a výborné zákroky předvedl i jeho protějšek Yoel Rodríguez, kterého navíc při pokutovém kopu Davida Barrala zachránila branková konstrukce.

Ze sestupových příček se vymanilo Vallecano díky domácímu triumfu 3:1 nad Almeríou. Rayo se zásluhou třetího vítězství za sebou dostalo tři body před svého soupeře, který je naopak po sérii tří proher předposlední.

Výsledky 28. kola La Ligy

Getafe - Granada 3:3 (6. Ciprian, 38. López, 72. Lafita - 62. a 77. El-Arabi, 35. Riki), Levante - Vigo 0:1 (19. Nolito), Vallecano - Almería 3:1 (57. a 77. Larrivey, 38. Bueno - 72. Soriano), Málaga - Real Madrid 0:1 (23. Ronaldo).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články