Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Real nečekaně padl venku, Barcelona zůstává bez porážky

Do konce sezony je ještě daleko, šance Realu Madrid na obhajobu titulu však dostaly další ránu. "Bílý balet" nečekaně padl v 10. kole na půdě Girony 1:2 a na vedoucí Barcelonu, která naopak vyhrála v Bilbau 2:0, ztrácí už osm bodů. Madridští prohráli v La Lize na cizím hřišti poprvé od 22. února. Ztratil i další aspirant na přední příčky Atlético, když s Villarrealem uhrálo remízu 1:1. Ve formě je Valencia, která zvítězila pošesté v řadě, z Alavésu si odvezla triumf 2:1.

Zklamaný Sergio Ramos z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Outsider z Girony měl v 11. minutě velkou šanci, Maffeo ale trefil tyč. Hned z následujícího protiútoku udeřil Real: Ronaldovu střelu vyrazil gólman Bono jen k Iscovi a ten pohodlně zakončil. Na druhé straně neměl štěstí ani v 35. minutě Portu a za Casillou znovu zazvonila branková konstrukce.

Krátce po změně stran ale Girona dvěma zásahy v rozmezí čtyř minut otočila skóre. Na 1:1 vyrovnal Stuani, který v posledních třech ligových duelech nastřílel stejný počet branek, a vzápětí dokonal obrat patičkou Portu.

Kouč Realu Zinedine Zidane na nepříznivý stav sice zareagoval a poslal do hry útočné hráče Asensia či Vázqueze, jeho svěřenci ale nedosáhli ani na bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Real poprvé od února prohrál venku, nestačil na Gironu

Na stadionu Bilbaa se hrálo atraktivní utkání se šancemi na obou stranách. První tutovku sice měl domácí útočník Aduriz, v dalším průběhu úvodního dějství ale Katalánci dvakrát trefili brankovou konstrukci.

Gólem skončila až akce z 36. minuty, když po rychlé kombinaci přišel centr Jordiho Alby a pohotové Messiho zakončení. Obránce Alba připravil v nové sezoně argentinské hvězdě už čtvrtý gól, víc než kdokoliv jiný.

Ve druhém poločase trefili břevno i domácí, porážce už ale i přes další velké šance nezabránili. Naopak v nastaveném čase pojistil vítězství Paulinho. Barcelona tak udržela čtyřbodový náskok v čele soutěže, Bilbao zůstává ve středu tabulky.

Nejbližší soupeř pražské Slavie v základní skupině Evropské ligy Villarreal vybojoval bod na hřišti Atlética Madrid. Domácí se sice ujali vedení po brance Correy, v 81. minutě ale vyrovnal kolumbijský kanonýr Carlos Bacca. "Žlutá ponorka" neprohrála čtyři ligová utkání v řadě a je pátá, Atlético čtvrté.

Fotbalisté Valencie udrželi po výhře v Alavési druhé místo v tabulce. Skóre otevřel v prvním poločase Simone Zaza, pro něhož to byl už devátý ligový gól v této sezoně La Ligy. Víc jich má na kontě pouze Messi. Domácí sice po pauze vyrovnali, když se hlavou trefil Alexis, ale "Netopýři" roli favorita potvrdili. O výhře 2:1 rozhodl proměněný pokutový kop Rodriga.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:

Alavés - Valencie 1:2 (49. Alexis - 34. Zaza, 66. Rodrigo z pen.), Atlético Madrid - Villarreal 1:1 (61. Correa - 81. Bacca), Bilbao - FC Barcelona 0:2 (36. Messi, 90.+2 Paulinho), FC Sevilla - Leganés 2:1 (20. Ben Yedder, 54. Sarabia - 48. Szymanowski z pen.), Getafe - San Sebastian 2:1 (78. Rodríguez, 84. Molina z pen. - 5. Oyarzabal), Girona - Real Madrid 2:1 (54. Stuani, 58. Portu - 12. Isco), Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 1:0 (55. G. Moreno), Las Palmas - La Coruňa 1:3 (7. Rémy - 36. a 54. Borges, 69. L. Pérez z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články