Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Real nastřílel Alavésu tři góly, Aubameyang v dresu Barcelony je nastřílel sám

Na prohru v Lize mistrů zareagovali v domácí soutěži ideálně. Fotbalisté Realu Madrid v 25. kole španělské ligy porazili Alavés 3:0. "Bílý balet" vede tabulku před Sevillou, která neudržela proti Espaňolu vedení a na hřišti třináctého celku tabulky pouze remizovala 1:1. Z druhého místa tak ztrácí po 25. kole šest bodů. Útočník Pierre-Emerick Aubameyang se poprvé prosadil ve španělské lize a hattrickem zařídil Barceloně vítězství 4:1 ve Valencii. Villarreal je po výhře 4:1 v Granadě pátý. Hattrickem se blýskl útočník Arnaut Danjuma, dva góly vstřelil nizozemský reprezentant z penalt. 

Radost fotbalistů Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Favorizovaný Real si v úvodním poločase proti Alavésu nevytvořil větší šanci, ale po změně stran se na Bernabéu zlepšil. V 63. minutě se jako první trefil Asensio a po něm zvýšil Vinícius Júnior. Oba góly připravil Benzema, jenž sám v nastavení skóroval z pokutového kopu. Madridští protáhli ligovou šňůru bez porážky na pět utkání a částečně si spravili chuť po úterní prohře 0:1 na stadionu Paris St. Germain na úvod osmifinále Ligy mistrů.

Atlético, které před utkáním s Pamplonou prohrálo čtyři z posledních šesti soutěžních zápasů, výborně začalo a už ve třetí minutě otevřel skóre Félix. Po jeho asistenci v 59. minutě zvýšil Suárez dalekonosným lobem a těsně před koncem triumf madridského týmu korunoval střídající Correa. Atlético si zvedlo sebevědomí před středečním úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United.

Pětadvacetiletý Danjuma první pokutový kop proměnil ve 35. minutě, chvíli nato zvýšil ze samostatného úniku. Granadu vrátil do hry po hodině hry Milla z dalšího pokutového kopu, Danjuma v 81. minutě zkompletoval hattrick z třetí penalty v utkání. Triumf Villarrealu ještě v nastaveném čase zvýraznil střídající Gómez.

Aubameyang poprvé skóroval za Barcelonu

Aubameyang nastoupil po lednovém příchodu z Arsenalu poprvé v lize v základní sestavě a ve třetím zápase ukončil čekání na gól ve 23. minutě. Gabonský kanonýr si zaběhl za obranu a nekompromisně zakončil do horní části brány.

Vzápětí navíc přidal další trefu Frenkie De Jong a Aubameyang ještě před pauzou zvýšil vedení po Gaviho přihrávce před prázdnou bránu. V 53. minutě snížil Soler, ale o deset minut později Aubameyang dokonal hattrick. Branka byla původně připsána střílejícímu Pedrimu, ale po utkání byla přiznána gólová teč gabonskému útočníkovi.

Fotbalisté Sevilly neudrželi proti Espaňolu vedení a na hřišti třináctého celku španělské ligy pouze remizovali 1:1. Sevilla šla v 36. minutě do vedení, na zadní tyči se prosadil Mir, po pauze ale srovnal hlavou Darder. Favorit dohrával závěrečnou čtvrthodinu bez vyloučeného Koundého a žádnou velkou šanci si už nevypracoval.

Andalusané remizovali počtvrté z posledních pěti duelů. Na druhém místě mají pětibodový náskok na městského rivala Betis, který udolal díky penaltě Williana Josého z 83. minuty 2:1 Mallorcu.

Fotbalisté "Žluté ponorky" vyhráli třetí z posledních čtyř kol a dobře se naladili na úterní osmifinále Ligy mistrů s Juventusem. Sedmnáctá Granada nebodovala popáté za sebou.

Výsledky 25. kola španělské ligy:

Granada - Villarreal 1:4 (61. Milla z pen. - 35. a 81. obě z pen. a 39. Danjuma, 90.+6 Gómez), Elche - Vallecano 2:1 (76. Carrillo, 84. Ponce - 52. Fran García), Pamplona - Atlético Madrid 0:3 (3. Félix, 59. Suárez, 89. Correa), Cádiz - Getafe 1:1 (45.+2 Negredo - 6. Mayoral z pen.), Real Madrid - Alavés 3:0 (63. Asensio, 80. Vinícius Júnior, 90.+1 Benzema z pen.), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 1:1 (50. Darder - 36. Mir), Valencie - FC Barcelona 1:4 (53. Soler - 23., 37. a 63. Aubameyang, 32. F. De Jong), Betis Sevilla - Mallorca 2:1 (25. Moreno, 83. Willian José z pen. - 75. Muriqi), Bilbao - San Sebastian 4:0 (68. Vivian, 72. Sancet, 80. Williams, 89. Muniain), Vigo - Levante 1:1 (67. Cervi - 82. Martí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články