Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real napoosmé konečně porazil Barcelonu doma a vyhrál Superpohár

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid po čtyřech letech získali španělský Superpohár. V domácí odvetě El Clásika porazili vítěze tří předchozích ročníků Barcelonu 2:1. Nešlo však jen o Superpohár - José Mourinho dokázal konečně v šestém zápase na Bernabeu s Realem porazit Barcelonu a napravit pokažený start do sezony. Portugalský trenér si však připsal ještě jiný triumf - dokázal získat dvacátou domácí trofej, získal tak každý dostupný pohár ve všech zemích, kde trénoval. Katalánský celek, který hrál od 28. minuty bez vyloučeného Adriana, nenavázal na domácí výhru 3:2 a přišel o možnost získat první trofej pod novým trenérem Titem Vilanovou.

Utkání Barcelona - Real Madrid
zdroj: ISIFA

Hráči "Bílého baletu" ve čtvrtém soutěžním zápase v sezoně poprvé zvítězili. Částečně tak napravili nejhorší start do španělské ligy za posledních 39 let, když ze dvou duelů získali jediný bod. "Začátek sezony byl špatný, takže jsme tohle vítězství dlužili našim fanouškům," uvedl kapitán Realu Iker Casillas.

Jeho trenér Mourinho tak získal jubilejní 20. trofej a poslední, která mu chyběla ve Španělsku do sbírky. Úspěšný portugalský kouč tak vyhrál všechny dostupné tituly ve všech zemích, kde koučoval - doma v Portugalsku, v Anglii, Itálii a nyní ve Španělsku. "Konečné skóre vypadá těsnější, než to ve skutečnosti bylo," řekl jeho asistent Aitor Karanka.

Realu se na stadionu Santiaga Bernabeúa povedl začátek. Už po deseti minutách promáchl dlouhý pas argentinský obránce Javier Mascherano a jeho krajan Gonzalo Higuaín pohodlně zakončil. V 19. minutě pak Portugalec Cristiano Ronaldo přehodil druhého stopera Gerarda Piquého a střelou doprostřed branky překonal gólmana Víctora Valdése. Nepovedenou půlhodinu Barcelony zakončil brazilský krajní bek Adriano, který po sražení unikajícího Ronalda dostal červenou kartu.

Katalánce vrátil do hry v poslední minutě prvního poločasu Argentinec Lionel Messi povedeným trestným kopem. V druhém poločase měl největší šanci madridský Higuaín, ale sólo neproměnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články