Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Real naděloval v Pamploně a popáté za sebou vyhrál. Barcelona zareagovala skalpem Betisu

Brzy prohrávali, ale nakonec slavili jednoznačné vítězství 4:1. Fotbalisté Realu Madrid zapsali v Pamploně pátý ligový triumf v řadě a před druhou Barcelonou, která loupila na stadionu Betisu, stále disponují náskokem tří bodů. Třetí Getafe deklasovalo 3:0 Valencii a na čtvrtou příčku skočilo Atlético Madrid, jež zdolalo 1:0 Granadu a zastavilo sérii nezdarů. Pátá Sevilla naopak neudržela vedení a padla 1:2 ve Vigu.

Karim Benzema (vlevo) a Sergio Ramos oslavují gól Realu Madrid
zdroj: EFE autor: Jesús Diges

Real ve čtvrtek kousal nečekané vyřazení ve čtvrtfinále Španělského poháru se San Sebastianem a dobře nezačal ani proti Osasuně. Domácí totiž ve 14. minutě poslal do vedení Unai García.

Favorit se ovšem rychle oklepal a ještě před pauzou otočil výsledek zásluhou Isca a kapitána Sergia Ramose. Třiatřicetiletý obránce si připsal jubilejní 90. soutěžní gól za madridský tým.

Definitivně pak "Bílý balet" rozhodl v samotném závěru. V 84. minutě zakončil Benzemovu akci střídající Lucas Vázquez a další náhradník Luka Jovič uzavřel skóre ve druhé minutě nastaveného času.

Ani Barceloně se úvod nepodařil. Clément Lenglet zahrál v pokutovém území rukou a už v šesté minutě proměnil penaltu Sergio Canales. Vedení Betisu nicméně vydrželo jen tři minuty – Messi centrem za obranu vybídl Frenkieho de Jonga a ten se z voleje trefil přesně k tyči. Domácím následně vrátil vedení Nabil Fekir a těsně před pauzou odpověděl za Katalánce Sergio Busquets.

Lionel Messi se raduje se spoluhráči z Barcelony
zdroj: ČTK/AP/ autor: Joan Monfort

Utkání v Seville nabídlo dramatický závěr. Hvězdný Argentinec Lionel Messi si třetí asistenci připsal v 72. minutě, kdy z přímého kopu našel hlavu stopera Lengleta. Chvíli poté byl vyloučen Fekir a v 79. minutě musel předčasně ze hřiště také jeho krajan Lenglet.

Hosté už těsný náskok udrželi a zařídili kouči Quiquemu Setiénovi vítězný návrat na stadion bývalého týmu. Barcelonští si také částečně spravili chuť po čtvrtečním vyřazení ze Španělského poháru, ve kterém podlehli Bilbau 0:1.

Vaclík inkasoval v nastavení a Sevilla prohrála

Sevilla ve Vigu začala lépe a Júsuf En-Nesjrí skóroval ve 23. minutě. Druhý poločas však hostům vůbec nevyšel - nejprve srovnal v 78. minutě Iago Aspas po kličce Tomáši Vaclíkovi a následně překonal českého brankáře střelou z úhlu střídající Pione Sisto. Sevilla zůstala pátá, Celta se v tabulce posunula těsně nad sestupové pásmo na 17. místo.

Nestárnoucí Molina skolil Valencii   

Sedmatřicetiletý kapitán Getafe Jorge Molina se nejprve v 58. minutě prosadil pohotovou dorážkou a o devět minut později přidal druhou trefu po chytré otočce ve vápně. 

Fotbalisté Gefafe se radují z gólu ve španělské lize
zdroj: EFE autor: Rodrigo Jiménez

Valencia navíc dohrávala posledních dvanáct minut v oslabení po vyloučení Alessandra Florenziho, který přišel na konci ledna hostovat z AS Řím. I proto její obranu překonal ještě v samotném závěru Jaime Mata.

"Netopýři" ztrácejí na svého přemožitele pět bodů. Navíc přišli o páté místo v tabulce, ještě o jednu příčku výše se totiž posunulo Atlético Madrid vítězstvím nad Granadou. Jedinou branku utkání vstřelil už v 6. minutě Ángel Correa, jenž zužitkoval Kokeho přihrávku do vápna.

Kapitán Atlética si připsal za posledních deset sezon už 68 asistencí na gól, více jich mají pouze Karim Benzema (75) z Realu Madrid a barcelonský Lionel Messi.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Alavés - Eibar 2:1 (46. Pérez, 66. Burke - 83. Orellana), Levante - Leganés 2:0 (20. Rochina, 28. Roger), Getafe - Valencia 3:0 (58. a 67. Molina, 88. Mata), Valladolid - Villarreal 1:1 (15. Alcaraz - 54. Moreno), Atlético Madrid - Granada 1:0 (6. Correa), Espaňol Barcelona - Mallorca 1:0 (58. De Tomás), Pamplona - Real Madrid 1:4 (14. U. García - 33. Isco, 38. Ramos, 84. Lucas Vázquez, 90.+2 Jovič), Celta Vigo - FC Sevilla 2:1 (78. Aspas, 90.+1 Sisto - 23. En-Nesjrí), Betis Sevilla - FC Barcelona 2:3 (6. Canales z pen., 26. Fekir - 9. De Jong, 45.+3 Busquets, 72. Lenglet).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články