Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Barcelona přeskočila o skóre Real Madrid, Benzema překonal Puskáse. Seville pomohl Vaclík

Ve 13. kole španělské ligy se dostala do čela tabulky Barcelona díky vítězství nad Celtou Vigo 4:1, jež řídil hattrickem Lionel Messi. Druhý je kvůli horšímu skóre Real Madrid, který vyhrál na půdě Eibaru 4:0. Kanonýr Karim Benzema dvěma góly překonal v historickém pořadí klubu legendu Ference Puskáse. V kontaktu s velkokluby je druhý madridský tým Atlético, který otočil zápas proti Espaňolu na 3:1 a ztrácí na duo jeden bod. Jen o skóre čtvrtá je FC Sevilla, které brankář Tomáš Vaclík pomohl k výhře 2:1 v derby na hřišti Betisu.

Karim Benzema (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: VINCENT WEST

Messi vstřelil všechny góly ze standardních situací. Skóre argentinský kanonýr otevřel ve 23. minutě z penalty a poté v první nastavené minutě prvního poločasu a tři minuty po přestávce zkompletoval hattrick precizně provedenými přímými kopy. Vyrovnal tak rekord svého někdejšího rivala z Realu Cristiana Ronalda v počtu 34 hattricků ve španělské lize.

Kapitán Barcelony se nicméně zapletl i do jediného gólu hostů. Po jeho faulu před pokutovým územím vyrovnal ve 42. minutě také z trestného kopu Lucas Olaza. Skóre zápasu uzavřel pět minut před koncem Sergio Busquets a Barcelona se po předchozí ligové prohře v Levante a domácí remíze se Slavií v Lize mistrů dočkala jasného vítězství.

Francouzský kanonýr Benzema nastřílel v tomto ročníku během 13 kol už jedenáct branek. Díky dvěma zásahům překonal se 157 ligovými brankami v klubovém pořadí legendárního Ference Puskáse a posunul se na šesté místo. Před sebou má nyní Huga Sáncheze, který dal za Real ve španělské nejvyšší soutěži 164 branek.

Benzema otevřel skóre v 17. minutě střelou z ostrého úhlu a po necelé půlhodině hry zvýšil z penalty po faulu na Lucase už na 3:0. Mezitím proměnil pokutový kop také Sergio Ramos poté, co domácí ve vápně nedovoleně zastavili Edena Hazarda. Výhru Realu zpečetil v druhém poločase Federico Valverde.

Real částečně napravil předchozí domácí remízu 0:0 s Betisem Sevilla a přiblížil se nejvyššímu domácímu vítězství, které si připsal před deseti dny proti Leganés (5:0).

Tabulkou padá granadská senzace prvních deseti kol, třetí je Atlético

Ještě koncem října ligu vedla senzačně Granada, ale poté přišly tři prohry v řadě. Poslední neúspěch se udál ve Valenci a Andalusané po prohře 0:2 klesli na šesté místo.

San Sebastian se dostal do vedení v utkání s Leganés v 63. minutě po přesné hlavičce Mikela Merina, ale o čtvrt hodiny později udeřil ze vzduchu i marocký reprezentant Júsuf Nasjrí a stanovil konečný výsledek 1:1. Leganés navzdory cennému bodu zůstalo poslední.

Atlético nepotvrdilo vizitku týmu s nejlepší ligovou obranou a od 38. minuty prohrávalo po gólu Sergiho Dardera. Těsně před pauzou ale srovnal Ángel Correa, který doklepl do branky "dloubáček" Álvara Moraty. V 58. minutě rozhodl o vítězství favorita právě Morata.

Španělský útočník se trefil v šestém soutěžním utkání v řadě. V úplném závěru pojistil tříbodový zisk Koke.

Sevilla se v derby s Betisem ujala vedení ve 13. minutě, kdy poslal do sítě odražený míč Lucas Ocampos. Ve 45. minutě se ale dostal přímo před českým gólmanem k zakončení Loren Morón a napálil míč nekompromisně pod břevno.

Favorizovaní hosté zápas rozhodli v 55. minutě. Za obranu si naběhl Luuk de Jong a střelou na přední tyč zařídil svému týmu tři body. Éver Banega si připsal pátou asistenci v sezoně, což je nejvíc mezi všemi záložníky v La Lize. Sevilla neprohrála sedmý soutěžní zápas za sebou a výhru udržela i díky Vaclíkovi, který v 67. minutě zlikvidoval hlavičku Alexe Morena z bezprostřední blízkosti.

V utkání Mallorca - Villarreal upravil na konečných 3:1 premiérovou brankou v La Lize Takefusa Kubo. Osmnáctiletý záložník, který v týmu z Mallorcy hostuje z Realu, se stal nejmladším Japoncem, který skóroval v jedné z pěti nejprestižnějších evropských lig.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

San Sebastian - Leganés 1:1 (63. Merino - 77. Nasjrí), Alavés - Valladolid 3:0 (26. Joselu, 32. Pina, 75. Pérez z pen.), Valencie - Granada 2:0 (74. Wass, 90.+7 Torres), Eibar - Real Madrid 0:4 (17. a 29. z pen. Benzema, 20. Ramos z pen., 61. Valverde), FC Barcelona - Vigo 4:1 (23. z pen., 45.+1 a 48. Messi, 85. Busquets - 42. Olaza), Mallorca - Villarreal 3:1 (13. Júnior z pen., 23. Rodríguez z pen., 53. Kubo - 49. Cazorla z pen.), Bilbao - Levante 2:1 (57. Muniain, 88. Capa - 45.+1 Postigo), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 3:1 (45.+1 Correa, 58. Morata, 90.+2 Koke - 38. Darder), Getafe - Pamplona 0:0, Betis Sevilla - FC Sevilla 1:2 (45. Loren - 13. Ocampos, 55. De Jong).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články