Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real Madrid se rozloučil se svým kapitánem Raúlem

Madrid - Dlouholetý kapitán fotbalistů Realu Madrid Raúl González po 17 letech opouští královský celek. Real to potvrdil na dnešní tiskové konferenci. Raúl by měl podle španělského tisku v nejbližších hodinách podepsat smlouvu s německým Schalke 04. "Tohle je pro mě velmi těžký den," uvedl Raúl na tiskové konferenci, spojené s oficiální rozlučkou. "Ještě se cítím jako hráč a chci hrát tak dlouho, jak mi to zdraví dovolí. Proto odcházím. Ale tohle není konečné sbohem. Ještě se uvidíme, protože Real je pro mě domovem," naznačil, že do budoucna uvažuje o funkci v realizačním týmu Realu.

Třiatřicetiletý Raúl patří mezi největší legendy Realu. Po dvou letech v juniorce se začal prosazovat do rezervních týmů. Po deseti startech za rezervu a 16 vstřelených gólech byl rázem zařazen do prvního mužstva a již v sedmnácti se stal nejmladším hráčem, který kdy za "Bílý balet" nastoupil.

Od té doby odehrál za Real 723 zápasů a vstřelil 324 branek, což z něho dělá rekordmana klubu. S Realem rovněž získal šest ligových titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Od roku 2003 nosil kapitánskou pásku. V poslední sezoně však většinou jen střídal a vstřelil pět branek, což bylo nejméně v kariéře.

Z Realu odchází i Guti

Nový trenér José Mourinho mu nemohl zaručit, že bude pravidelně nastupovat, proto se Raúl rozhodl klub svého srdce opustit. A to i přesto, že má v klubu smlouvu na další rok s klauzulí, že by mohla být každý rok automaticky prodloužena, pokud odehraje za sezonu alespoň 30 zápasů.

Spolu s ním odchází i další odchovanec Guti, který dokonce dres Realu obléká od svých deseti let, tedy již 24 roků. Ten by měl posílit turecký Besiktas. Z odchovanců tak v Realu zůstanou jen brankář Iker Casillas, který bude plnit roli kapitána, a Esteban Granero. Real již v minulosti oznámil, že po Raúlově konci v klubu bude jeho číslo sedm vyřazeno.

José Mourinho
zdroj: AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články