Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Real Madrid přejel Cruz Azul, ve finále narazí na San Lorenzo

Marrákeš (Maroko) - Fotbalisté Realu Madrid očekávaně postoupili do finále mistrovství světa klubů. Svěřenci Carla Ancelottiho v úvodním semifinále v Marrakéši deklasovali mexický Cruz Azul 4:0. Real, který vítěznou sérii prodloužil na 21 soutěžních zápasů, se v sobotním finále utká se San Lorenzem, jež o postupu proti Aucklandu City rozhodlo až v prodloužení a nakonec zvítězilo 2:1.

Radost Sergia Ramose
zdroj: EFE autor: Manuel Bruque

Favorizovaný "Bílý balet" se poprvé radoval v 15. minutě, kdy se po Kroosově standardce prosadil hlavou Ramos. Real převahu potvrdil znovu ve 36. minutě. Carvahal si pohrál s několika obránci a připravil gólovou pozici pro zakončujícího Benzemu. Cruz Azul mohl před pauzou vrátit do hry Torrado, ale špatně kopnutou penaltou nechal jen vyniknout brankáře Casillase.

Úřadující vítěz Ligy mistrů dominoval i po změně stran. Po pěti minutách zvýšil na 3:0 Bale, který hlavou zakončil povedenou akci Benzemy a Ronalda. Portugalský kanonýr ještě v 72. minutě připravil čtvrtý zásah pro Isca. Madrid byl blízko páté brance, hlavičku střídajícího Khediry však zastavila tyčka.

San Lorenzo se ujalo vedení v nastavení prvního poločasu po gólu Pabla Barrientose a náskok udrželo do 67. minuty, kdy vyrovnal Ángel Berlanga. Ve zbytku normální hrací doby gól nepadl, ale hned v úvodu prodloužení se prosadil střídající Matos. 

Vítěz Poháru osvoboditelů tak při premiéře na šampionátu prošel až do finále, poloamatérský tým Aucklandu si navzdory vyřazení připsal při šesté účasti svůj nejlepší výsledek na turnaji. 

Fotbalové mistrovství světa klubů v Marrákeši:

Semifinále:

Real Madrid - Cruz Azul 4:0 (2:0)

Branky: 15. Ramos, 36. Benzema, 50. Bale, 72. Isco.

San Lorenzo (Arg.) - Auckland City 2:1 po prodl. (1:1, 1:0)

Branky: 45.+2 Barrientos, 93. Matos - 67. Berlanga.

O 5. místo:

ES Sétif (Alž.) - Western Sydney Wanderers 2:2 (0:1), na penalty 5:4

Branky: 50. vlastní Mullen, 57. Ziajá - 5. Castelen, 89. Saba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články