Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real Madrid ještě v létě neskládá zbraně, za Mbappého nabídl 160 milionů eur

Tento potenciální přestup by mohl rozhýbat ještě jeden hvězdný kolotoč. Fotbalový klub Real Madrid předložil Paris St. Germain oficiální nabídku 160 milionů eur (zhruba čtyři miliardy korun) za hvězdného útočníka Kyliana Mbappého. Aktuální nabídku Realu označil sportovní ředitel francouzského celku Leonardo za nedostatečnou a kroky španělského celku za neuctivé a neakceptovatelné. V případě odchodu Mbappého se opět mluvilo i o možném přesunu Cristiana Ronalda z Juventusu do PSG.

Kylian Mbappé z PSG oslavuje gól na Camp Nou
zdroj: AP autor: Joan Monfort

"Naším úkolem bylo vždy Kyliana udržet a prodloužit s ním smlouvu," citovala agentura SID Leonarda. "Pokud by chtěl odejít, nebudeme ho držet. Ať už ale odejde, nebo zůstane, musí to být podle našich podmínek. To se týká nejen Kyliana, ale i všech hráčů," doplnil sportovní ředitel klubu.

Částka 160 milionů eur není podle něj dostatečně vysoká. PSG hráče přivedl před třemi lety za částku o 20 milionů eur vyšší. "Je to tedy hodně vzdálené tomu, kolik dnes Kylian stojí. Je to ještě méně, než jsme za něj dali my," uvedl Leonardo.

Dvaadvacetiletému Mbappému končí po této sezoně s PSG smlouva, novou dosud neuzavřel a nedávno se netajil tím, že by rád z klubu odešel. Nic na tom nezměnil ani nedávný příchod Lionela Messiho.

Mbappé slíbil, že zadarmo neodejde

"Kylian od nás obdržel dvě nabídky. Chtěli jsme mu dokázat, že je součástí projektu, ale zároveň není něco víc. Z mého pohledu se mi ale zdá jasné, že chce odejít," řekl rozhlasové stanici RMC Leonardo. "Připadá nám, že se Real jen snaží vytvořit dojem, že pro jeho nákup udělal vše, aby k nim Mbappé přišel za rok zadarmo. Kylian nám ale slíbil, že zadarmo neodejde," doplnil Leonardo.

Vedle Messiho a Mbappého má Paris St. Germain v kádru do útočné fáze také Brazilce Neymara nebo Argentince Angela di Maríu. Nově získalo v létě rovněž bývalého kapitána Realu Madrid Sergia Ramose nebo čerstvého evropského šampiona a nejlepšího hráče turnaje, italského brankáře Gianluigiho Donnarummu.

Mbappé přišel do pařížského velkoklubu v roce 2017 z Monaka a po ročním hostování ho PSG odkoupilo za 180 milionů eur. Francouzský mistr světa z roku 2018 si následně připsal v klubu 133 branek za 174 zápasů a pomohl pařížskému týmu ke třem mistrovským titulům.

V poslední sezoně však PSG získalo jen Francouzský pohár. V Lize mistrů vypadlo v semifinále s Manchesterem City a v domácí lize skončilo druhé, bod za mistrovským Lille.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články