Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real má v nominaci na jedenáctku roku kompletní základní sestavu

V pětapadesátičlenné nominaci na nejlepší fotbalovou jedenáctku světa je celá základní sestava Realu Madrid z finále Ligy mistrů. Předchozí nominaci obhajuje deset členů loňské jedenáctky, chybí jen italský stoper Leonardo Bonucci.

Cristiano Ronaldo (vpravo) slaví gól Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Vítěze určí sami fotbalisté v hlasování v rámci Mezinárodní asociace hráčů FIFPro, do něhož se zapojí 25 tisíc profesionálů z 65 zemí světa. Jedenáctka bude oznámena 24. září na galavečeru FIFA v Londýně.

Největší zastoupení v nominaci má Real Madrid, který obsadil pětinu všech míst. A to se nedostalo na jeho velšskou hvězdu Garetha Balea, který ve finále Ligy mistrů zařídil triumf Realu dvěma góly.

Devět míst připadlo španělským hráčům, zatímco mistři světa Francouzi mají osm nominací, když se mimo jiné nedostalo na jejich kapitána a brankáře Huga Llorise. Celkem 71 procent vybraných fotbalistů je z Evropy.

Nominace na fotbalovou jedenáctku roku podle FIFPro:

brankáři: Buffon (PSG/Juventus), Courtois (Real/Chelsea), De Gea (Manchester U.), Navas (Real), ter Stegen (Barcelona)

obránci: Alba (Barcelona), Carvajal (Real), Chiellini (Juventus), Alves (PSG), Godín (Atlético), Hummels, Kimmich (oba Bayern), Lovren (Liverpool), Marcelo (Real), Mina (Everton/Barcelona), Pavard (Stuttgart), Pique (Barcelona), Ramos (Real), T. Silva (PSG), Trippier (Tottenham), Umtiti (Barcelona), van Dijk (Liverpool), Varane (Real), Vrsaljko (Inter/Atlético), Walker (Manchester C.)

záložníci: Busquets (Barcelona), Casemiro (Real), Coutinho (Barcelona), De Bruyne (Manchester C.), E. Hazard (Chelsea), Iniesta (Kóbe/Barcelona), Isco (Real), Kante (Chelsea), Kroos (Real), Matič (Manchester U.), Modrič (Real), Pogba (Manchester U.), Rakitič (Barcelona), D. Silva (Manchester C.), Vidal (Barcelona/Bayern)

útočníci: Benzema (Real), Cavani (PSG), Ronaldo (Juventus/Real), Dybala (Juventus), Griezmann (Atlético), Kane (Tottenham), Lewandowski (Bayern), Lukaku (Manchester U.),  Mandžukič (Juventus), Mané (Liverpool), Mbappé (PSG), Messi (Barcelona), Neymar (PSG), Salah (Liverpool), Suárez (Barcelona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články