Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real má další výhru. Messi zajistil Barceloně alespoň remízu a Atlético selhalo

Po půlhodině prohrávala už o dvě branky, ale díky dvěma trefám Lionela Messiho nakonec vyválčila alespoň bod. Vedoucí Barcelona se ve 22. kole španělské ligy rozešla smírně s Valencií 2:2. Druhé Atlético Madrid však zaváhalo ještě více a na hřišti Betisu Sevilla padlo 0:1. K rivalům se tak dotáhl třetí Real Madrid, který zaznamenal čtvrtou výhru v řadě, poté co Alavés před svými fandy zdolal 3:0. Čtvrtá Sevilla prohrála ve Vigu 0:1.

Karim Benzema z Realu Madrid slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK/AP/ autor: Andrea Comas

Zápas na Santiago Bernabeu otevřel ve 30. minutě desátou brankou v lize francouzský útočník Karim Benzema. Ve druhé půli vstřelil druhý gól v ročníku teprve osmnáctiletý talent Júnior Vinícius a v nastaveném čase zpečetil vítězství parádním gólem hlavou v letu Mariano, pro kterého to byla první branka v sezoně. Fotbalisté Alavésu se za celé utkání dostali pouze k jediné střele.

Real tak po čtvrté výhře v řadě ukrojil z náskoku vedoucí Barcelony i druhého Atlética, na které už ztrácí jen dva body. V příštím kole se v madridském derby oba týmy utkají o druhé místo. Alavés se po třech porážkách za sebou propadl mimo pohárové pozice na sedmé místo.

Atlético přitom nepodlehlo Betisu v soutěžním utkání od prosince 2011. Madridský tým prohrál naposledy v říjnu, kdy v Lize mistrů padl v Dortmundu 0:4. Vítězný gól vstřelil v 65. minutě z penalty útočník Sergio Canales.

Valencie vedla od 24. minuty, kdy prošel středem hřiště Rodrigo a za obranou našel zakončujícího Gameira. Druhou trefu přidal z pokutového kopu kapitán Parejo.

Barcelona ale odpověděla o pár minut později stejným způsobem. Už padesátou penaltu v La Lize proměnil Messi. Víc jich mají na kontě pouze Cristiano Ronaldo (61) a Hugo Sánchez (56). Messi vyrovnal v 64. minutě a podtrhl devítizápasovou sérii se vstřeleným gólem.

Radost Lionela Messiho z Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Katalánský velkoklub nevyhrál v lize po osmi zápasech a jeho náskok v čele se může po odehrání kompletního kola zmenšit až na tři body. Valencie je sedmá a bodově se na ni dotáhl San Sebastian.

Ten rozhodl o výhře dvěma góly v první půli. Nejprve v 16. minutě obehrál Oyarzabal posledního obránce i brankáře Herrerína a pohodlně zakončil do prázdné branky. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil v 45. minutě střelou z otočky Willian José.

Deset minut před koncem dostalo Bilbao možnost snížit z penalty. Raúl García teprve podruhé v kariéře z pokutového kopu v La Lize neuspěl, z následné dorážky už ale Rulliho překonal. Domácí nicméně tři body uhájili.

Největší šanci Sevilly promarnil v 69. minutě Ben Yedder, který trefil pravou tyč Blancovy brány. Naopak o čtyři minuty později překonal Vaclíka Yokuslu, který uklidil do prázdné brány propadlý míč po rohovém kopu. Celta Vigo přerušila sérii pěti ligových porážek a posunula se na 14. místo. Navíc po jedenácti zápasech vyhrála zápas při absenci kapitána Iaga Aspase.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:

Huesca - Valladolid 4:0 (19. Gallego, 50. Pulido, 53. Moi Gómez, 77. Ávila), Levante - Getafe 0:0, San Sebastian - Bilbao 2:1 (16. Oyarzabal, 45. Willian José - 82. García), F Barcelona - Valencie 2:2 (39. z pen. a 64. Messi - 23. Gameiro, 32. Parejo z pen.), Celta Vigo - FC Sevilla 1:0 (73. Yokuslu), Villarreal - Espaňol Barcelona 2:2 (37. Iborra, 64. Cazorla z pen. - 75. vlastní Bonera, 81. Rosales), Betis Sevilla - Atlético Madrid 1:0 (65. Canales z pen.), Eibar - Girona 3:0 (47. a 57. z pen. Charles, 37. Peňa), Real Madrid - Alavés 3:0 (30. Benzema, 80. Júnior Vinícius, 90.+1 Mariano), Vallecano - Leganés 1:2 (83. A. García - 36. Braithwaite, 85. Nasrí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články