Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Real i v oslabení zdolal Vallecano, Ronaldo pomohl hattrickem

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid porazili v městském derby nováčka Vallecano na svém hřišti 6:2 a přerušili dvouzápasovou sérii ve španělské lize bez vítězství. Domácím, kteří odehráli poslední půlhodinu bez vyloučeného Argentince Ángela di Maríi, hattrickem výrazně pomohl hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo.

José Mourinho
zdroj: soccer-magazine.com

Real získal z předchozích venkovních zápasů s Levante a Santanderem pouze jeden bod a dobře nezačal ani na svém stadionu Santiaga Bernabéua. Hosty poslal do překvapivého vedení už v dvanácté vteřině záložník Michu. "Bílý balet" však díky Ronaldovi a Argentinci Gonzalovi Higuaínovi ještě před koncem poločasu stav otočil.

Šest minut po přestávce zvýšil z penalty Ronaldo, ale Michu krátce nato znovu snížil na rozdíl jedné branky. Šance Vallecana na bodový zisk se zvýšily v 57. minutě, když byl Di María po druhé žluté kartě za hru rukou vyloučen. Svěřenci trenéra Josého Mourinha se paradoxně v deseti zlepšili a nasázeli soupeři další tři branky.

Ronaldo už má na kontě sedm gólů

Mezi střelce se zapsal střídající Francouz Karim Benzema, poprvé za Real se trefil i jeho osmnáctiletý defenzivní krajan Raphaël Varane. Šest minut před koncem pak dokonal z druhé penalty hattrick Cristiano Ronaldo. Nejdražší hráč světa se třikrát prosadil i v úvodním ligovém utkání proti Zaragoze a se sedmi góly se vyšvihl do čela tabulky kanonýrů.

Sevilla v souboji neporažených týmů doma zdolala Valencii 1:0, přestože dohrávala dokonce bez dvou vyloučených fotbalistů. Jedinou branku utkání vstřelil v 18. minutě čtyřiatřicetiletý útočník Fréderic Kanouté. Domácí přišli v 57. minutě nejprve o německého záložníka Piotra Trochowského, který dostal během deseti minut dvě žluté karty. V 68. minutě ho pak následoval francouzský stoper Julien Escudé. Valencie ale dvojnásobnou početní výhodu nevyužila a naopak sama přišla o vyloučeného útočníka Aritze Adurize. Sevilla si náskok pohlídala a na svém stadionu vyhrála i třetí utkání v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články