Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Real i Barcelona řádily a poměr sil v tabulce zůstává stejný

Madrid – Poměr sil ve španělské lize se v 37. kole nezměnil. Jak Real Madrid, tak Barcelona totiž své zápasy vyhrály 4:1 – Real porazil Sevillu, Barcelona vyhrála nad Las Palmas. V tabulce tak mají stále stejný počet bodů, Real ovšem má zápas k dobru.

Toni Kroos
zdroj: ČTK/AP autor: Francisco Seco

Real otevřel skóre kuriózním způsobem. V desáté minutě byl faulován na hranici velkého vápna Asensio, než ale stačili hosté postavit zeď, kopl míč do odkryté brány stoper Nacho. Rozhodčí branku i přes mohutné protesty Andalusanů uznal. "Bílý balet" se tak stal prvním týmem, který skóroval v 62 zápasech v řadě. O třináct minut později se navíc z dorážky prosadil Cristiano Ronaldo, pro něhož to byl jubilejní 400. gól v dresu Realu.

Krátce po poločasové pauze se připomněla gólovou akcí také Sevilla, na konci pohledné kombinace byla umístěná Jovetičova střela. Konec zápasu však opět patřil domácím - v 78. minutě se podruhé prosadil Ronaldo a chvíli po něm upravil na 4:1 Kroos. Sevilla prohrála, přesto má před posledním zápasem jistotu čtvrtého místa a předkola Ligy mistrů.

Barcelona rozhodla o vítězství v Las Palmas dvěma brankami v rozmezí dvou minut. V 25. minutě naservíroval Suárez míč před prázdnou bránu Neymarovi, pro něhož nebylo těžké poslat míč do sítě. O dvě minuty později si oba role vyměnili, Suárez si naběhl na Brazilcův pas za obranu a přehodil padajícího Varase.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona smetla Las Palmas, Real ale porazil Sevillu

Domácí sice v 63. minutě snížili zásluhou Pedra Bigase, konečné slovo ale měl opět Neymar, který se nejprve prosadil hlavou a v 71. minutě završil po rychlém protiútoku první venkovní hattrick v dresu katalánského velkoklubu.

Gijón porazil Eibar 1:0, jediný přesný zásah zaznamenal Burgui. Celku ze severu Španělska však tyto tři body k záchraně nepomohly. Na La Coruňu sice ztrácí před posledním utkáním tři body, vinou horších vzájemných zápasů už ale svého soupeře přeskočit nemůže. Gijón se vrací do druhé ligy po dvouletém působení v nejvyšší soutěži.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo:

Alavés - Vigo 3:1 (5. Garcia, 18. Feddal, 37. Deyverson - 78. Aspas z pen.), Betis Sevilla - Atlético Madrid 1:1 (57. Ceballos - 66. Savič), Bilbao - Leganés 1:1 (14. Aduriz - 61. Szymanowski), Eibar - Gijón 0:1 (32. Burgui), Las Palmas - FC Barcelona 1:4 (63. Bigas - 25., 67. a 71. Neymar, 27. Suárez), Real Madrid - FC Sevilla 4:1 (23. a 78. Ronaldo, 10. Nacho, 84. Kroos - 49. Jovetič), San Sebastian - Málaga 2:2 (31. Prieto z pen., 86. Jon - 45. Hernandez, 76. Recio), Villarreal - La Coruňa 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články